Srijeda, 9.08.2006.

"DANI ALKE I VELIKE GOSPE 2006."

10.08. četvrtak
-Izložba slika Akademske slikarice Koraljke Kovač, Galerija Galiotović, 21:00

11.08. petak
-Turnir kadeta KK "Alkar" 11.08-13.08, športska dvorana 19:00
-Monografija KK "Alkar" Autori: Sretan Ugrin i Filip Modrić, Hotel Alkar, 20:00
-Opsada Sinja-bitka na Gradu, Tvrđava Grad, 21:00
-Moto susret u organizaciji MC "Streetrunners" 11.08-13.08. , Hipodrom, 21:00

12.08 subota
-Predstavljanje zbirke novela i kratkih priča "Pješčani krugovi" autorice Irene Grubišić čabo, Gradska knjižnica, 21:00

TRADICIONALNA ALKARSKA VEčERA


Sinoć je u hotelu Alkar održana tradicionalna alkarska večera na kojoj su vojvoda Ivan čikara i predsjednik VAD-a doktor Stipe Jukić pobjednicima Bare i čoje slavodobitniku 291 Alke anti Poljaku uručili nagrade. Pobjednik Bare jakov Jerkan dobio je brončanu plaketu Alke i 10.000 kuna, dok je njegov momak Ante Bradarić nagrađen brončanom plaketom. Ivica Filipović Grčić kao pobjednik čoje dobio je srebrenu plaketu Alke i 20.000 kuna dok je srebrena plaketa Alke uručena njegovom momku Stipi Vučiću.
Slavodobitnik Ante Poljak od VAD-a primio je zlatnu plaketu Alke i 40.000 kuna dok je od predsjednika Republike primio sablju i zlatni prsten sa hrvatskim grbom, a, njegovom momku Milanu Vučiću pripala je Zlatna plaketa Alke te srebreni prsten sa hrvatskim grbom dar predsjednika Republike.
Pobjednici i slavodobinik kao i njihovi momci iz od predsjednika VAD-a primili su i prigodne statue Alkara i alkarskog momka kao i monografije.
U svom obraćanju nazočnima predsjednik VAD-a istaknuo je kako je ovogodišnja Alka protekla u zaista izvarednom ozračju i u duhu alkarskog statuta. Dr. Jukić zahvalio je i svima koji su na bilo koji način pomogli u organizaciji alkarskih svečanosti.
Gradonačelnik grada Sinja Nikola Tomašević zahvalio je cjelokupnom Alkarskom društvu i svima onima koji su radili na organizacijskom dijelu ovogodišnjih alkarskih svečanosti, a posebno građanima grada Sinja koji su na svoj alkarski prepoznatljiv način primili sve goste u grad Sinj.

SPORT

Poslijepodne na Gradskom stadionu igra se zanimljiva prijateljska nogometna utakmica u 18 sati Junak-Zrinski iz Mostara. Cijena ulaznice 10 kuna.

Nastavlja se turnir malog baluna na košarkaškom igralištru utakmicama 1. kola. U 19,30 Bare i Plaćenici protiv Gringoša, u 20 i Dečki iz Lučana, a u posljednjem susretu igraju Pizzeria Fantasia i špandau 003.

Danas počinje i Otvoreno prvenstvo Sinja u tenisu.Prijave se primaju do 17 i 30 na teniskim terenima.

U petak u 18 sati počinje međunarodni košarkaški turnir za godište 1991, a sudjeluju šibenik, Adriatik Split, Itri iz Italije i domaćin Alkar.

U petak, 11. kolovoza u 20 sati u hotelu Alkar bit će predstavljanje monografije "SINJSKA KOšARKAšKA BAJKA" autora Sretena Ugrina i suautora Filipa Modrića.

VRIJEME

Djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom. Mjestimice će biti kiše ili pljuskova s grmljavinom, uglavnom u Dalmaciji te u gorskim predjelima. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni, na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana bura, a na južnom jugo. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 27, na Jadranu od 26 do 30 C.st.
IZVOR:meteo.hr