Utorak, 9.08.2005.

VATROMET U čAST SLAVODOBITNIKA ALKEVečeras se s početkom u 21:45 mogao vidjeti vatromet iznad Sinja u čast Mladenu Vučkoviću, slavodobitniku 290. Alke. U trenutku primanja poklona darova i plaketa, vatrometom su Sinjani i Cetinjani slavodobitno i simbolično slavili pobjedu Mladena Vučkovića i njegova momka Antonija šimića.

OVDJE možete pogledati ostale slike vatrometa.

290. SINJSKA ALKA

Večeras iza 21 sat u čast slavodobitnika 290. alke Mladena Vučkovića bit će veličanstveni vatromet.

U trenutku primanja poklona darova i plaketa, vatrometom će Sinjani i Cetinjani slavodobitno i simbolično slaviti pobjedu Mladena Vučkovića i njegova momka Antonija šimića.

Dugogodišnji članovi VAD Joško Milošević i Ivo Dalbeli takodjer će biti nagrađeni od Uprave VAD-a za svoj neizmjerni doprinos alci.

Ove godine se i Alajčauš Ivan Zorica oprašta od aktivnog trčanja alke kao alkar kopljanik, a svoje mjesto arambaše u momačkoj četi nakon 8 godina odlaskom najavljuje Boško Ramljak.

"DANI ALKE I VELIKE GOSPE"

Trenutačno najbolji jazz glazbenik u Hrvatskoj Matija Dedić s svojim jazz triom gostuje u Sinju. Večeras će se predstaviti sa svojim novim pjesmama, a odsvirat će ponešto iz repertoara svoga oca Arsena Dedića.

Odgođeni koncert Dražena Zečića bit će priređen sutra na trgu dr. Franje Tuđmana s početkom u 22 sata. Ovo je dobra prilika zabaviti se uz Zečića i njegove hitove dobro znane publici.

Klapa Sinj i gosti predstavit će se u tradicionalnoj klapskoj večeri povodom Sinjskog ljeta svojoj publici u četvrtak u alkarskim dvorima. Početak koncerta najavljen za 21 sat.

AKCIJA DARIVANJA KRVI U SINJU

Iz sinjskog Crvenog križa za ovaj četvrtaka najavljuju 12. akciju darivanja krvi. Obzirom kako je kolovoz mjesec najveće godišnje potražnje za krvnom tekućinom iz Udruge mole za što veći odziv.

U transfuzijskom odjelu Kliničke bolnice Split potvrdjuju kako je osmi mjesec uistinu najzahtjevni kada je u pitanju krvna tekućina svih krvnih grupa.

BLAGDAN čUDOTVORNE GOSPE SINJSKE

Proteklog tjedna započela je i Devetnica čudotvornoj Gospi Sinjskoj. U 18,30 moli se krunica, a sveta misa će se služiti u 19 sati. Inače kroz Devetnicu propovijeda Fra Gabrijel Mioč, a Radio Sinj na svojim valovima izravno prenosi krunicu i svetu misu.

VRIJEME

Jutro je osvanulo tiho, sunčano s temperaturom od 13 stupnjeva celzijevih. U nastavku dana očekuju se stabilno vrijeme uz porast dnevne temperature zraka do 27 stupnjeva celzijevih.