Utorak, 9.07.2019.

Kazalištarci najavili aktivnosti kroz program ‘Dani Alke i Velike Gospe’

 
U prostorijama Sinjskog pučkog kazališta danas je održana konferencija za novinare na kojoj je predsjednik Kazališta Željko Viculin, u pratnji svojih suradnika Kažimira Tomaševića i Dinka Franchinija, najavio aktivnosti koje će održati kroz program manifestacije ‘Dani Alke i Velike Gospe’.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Koncert profesora Ljetne glazbene škole Sinj 2019.

 
U Galeriji Sikirica sinoć je održan prigodni koncert kojim je svečano otvorena ovogodišnja Ljetna glazbena škola u Sinju.

Na početku ove lijepe i ugodne glazbene večeri pozdravne riječi izvođačima i posjetiteljima uputili su Damir Tomašević u ime Organizacijskog odbora Ljetne glazbene škole i sinjska gradonačelnica Kristina Križanac, koja je ujedno i otvorila ovogodišnju manifestaciju.

U 90-minutnom programu, kojeg je moderirala Daria Marić Pavić, djela poznatih svjetskih glazbenika, ali i svoja vlastita, izveli su prof. Karolina Šantl Zupan na flauti, prof. Bruno Phillip na klarinetu, prof. Gordan Tudor na saksofonu, prof. Dario Teskera na trubi. Na kraju večeri u duetu su nastupili gosti iz Slovenije prof. Boštjan Lipovšek – rog i  prof. Dušan Kranjc – trombon. Korepetitorica na klaviru bila je prof. Linda Mravunac Fabijanić.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR