Utorak, 9.07.2013.

Nadbiskup primio izaslanstvo VAD-a

Izaslanstvo Viteškoga alkarskog društva Sinj posjetilo je 8. srpnja splitsko-makarskog nadbiskupa Marina Barišića kako bi ga pozvali na Sinjsku alku i izvijestili o tijeku priprave i o aktivnostima alkara u obilježavanju tristote obljetnice Sinjske alke (1715.-2015.), naše kulturne, vjerničke i viteške baštine. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Na listi čekanja za upis u vrtić 102 djeteta

Na listi čekanja za upis u iduću pedagošku godinu u dječjim vrtićima na području grada Sinja ostalo je 102 djeteta, od toga 86 upis čeka u gradski vrtić Bili cvitak, a 21 u privatni vrtić Čarobni pianino.
Na listi čekanja Dječjeg vrtića Bili cvitak Sinj je 86 djece, od čega čak 18 jasličke te 68 vrtićke dobi, dok na upis u privatni vrtić Čarobni pianino čeka 5 djece jaslične dobi i 16 vrtićke. DV Blagovijest nema listu čekanja. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Dezinsekcija komaraca u Trilju

Djelatnici tvrtke Cian iz Splita sutra će na području grada Trilja obaviti radove adulticidne dezinsekcije komaraca.
Dezinsekcija će se izvoditi prizemnom ULV metodom (s vozila) od 3 sata. U slučaju nepovoljnih klimatskih prilika, kiše ili vjetra, radovi će se odgoditi.
Iz Ciana skreću pozornost i mole građane da za vrijeme zamagljivanja zatvore vrata i prozore, posebno osobe sa zdravstvenim tegobama dišnih organa, vozači se upozoravaju na povećani oprez u prometu (vozilo se kreće malom brzinom i obilježeno je rotacijskim svijetlom), a pčelari da za vrijeme zamagljivanja drže pčele u košnicama dok se u potpunosti ne raziđu i posljednji ostaci insekticidne magle.
IZVOR: WWW.FERATA.HR