Ponedjeljak, 9.07.2012.

Uvjerenja za 15 njegovateljicaU organizaciji Centra za ruralni razvoj CERUR-a Sinj i Učilišta Magistra, ustanove za obrazovanje odraslih iz Zagreba, u sinjskoj Gradskoj vijećnici jutros su dodijeljena uvjerenja o stručnoj osposobljenosti za njegovateljice. Uvjerenja je dobilo 15 osoba iz Sinja, Dicma i Hrvaca. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Gotovo 5 tisuća nezaposlenih...

Nezaposlenost na području Sinja i Cetinske krajine je u padu! Broj nezaposlenih u svibnju u odnosu na travanj ove godine, na području Grada Sinja manji je za 4,34 posto, a na području Cetinske krajine za 6,95 posto. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

DANI KOMINA, PURE I BRONZINA 2012.

Udruga Pokrenimo Tijaricu organizira 9. kulturno-gastronomsku manifestaciju Dani komina, pure i bronzina u Tiijarici, 28. 7. 2012. Već od 20.7. počinje sportski program, ribarska noć, humanitarna akcija darivanja krvi, smotra folklora, kulture i gastronomije, etno izložba i modna revija s etno detaljima, brojna folklorna društva iz Hrvatske i BiH, a sve završava velikim koncertom Jasmina Stavrosa!
Dani komina… 2012. počinju već 20.7.2012. svetom Misom za poginule tijaričke branitelje u 18,00 sati popodne. Misu će služiti naš župnik don Mate Lekić. Nakon Mise u školskom dvorištu te igralištu svi su pozvani na druženje s braniteljima, mještanima i gostima uz ribarsku večer te početak turnira u balotama. Udruga branitelja TIJARICA poziva sve ljude dobre volje na druženje i ribarsku večeru na kojoj će sve prisutne hranom i pićem. Svi su dobrodošli!
IZVOR: WWW.GLASZAGORE.COM

Drugi krug ljetnog upisnog roka

U srednjim školama danas je drugi krug ljetnog upisnog roka u prve razrede.Srednje škole u kojima je nakon prvog roka ostalo slobodnih upisnih mjesta prijave će primati danas do 16 sati. Objava rezultata je sutra, najkasnije do 12 sati, a upisi su u srijedu od 8 do 16 sati.
U Franjevačkoj klasičnoj gimnaziji, u odjelu klasične gimnazije, ostalo je 7 slobodnih mjesta. Propisani prag za upis u ovu školu je 46 bodova.
Tehnička industrijska škola Ruđera Boškovića u drugom upisnom krugu upisuje 14 učenika, 3 za zanimanje bravar i 11 za zanimanje stolar. U ovoj školi ostala su još 23 slobodna mjesta u raznim zanimanjima, rezervirana za ponavljače. Ovisno o njihovom uspjehu na popravnom ispitu, koji će biti održan u kolovozu, bit će poznato hoće li slobodnih mjesta biti u jesenskom upisnom roku.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Počelo drugo kolo "Maligana"

Nakon jednog dana pauze u nedjelju navečer je nastavljen turnir Maligani 2012., a uz posljednje parove prvog kola, odigrani su i prvi susreti druge faze.
Velik broj gledatelja na starom košarkaškom ponovno je mogao svjedočiti odličnim susretima na turniru, a dio momčadi već su izborile i prolaz u treće kolo.
Novih pet susreta na rasporedu je već ove večeri, a početak prve utakmice zakazan je za 20 sati. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR