Subota, 9.07.2011.

Pred KUD-ovima brojni nastupi

Kulturno-umjetnička društva iz Cetinskog kraja ovoga ljeta očekuju brojni nastupi na smotrama folklora i pučkim feštama.
U Lišanima Ostrovičkim večeras u 20 sati održava se '1. večer ojkavice od Sinja do Nina i Brinja', pod pokroviteljstvom dvaju ministarstava – kulture i poljoprivrede, te Zadarsko-kninske županije, a u organizaciji Općine Lišane Ostrovičke i KUD-a Sveti Nikola Tavelić. Sinj i Cetinski kraj predstavljat će KUD Kamešnica Otok i Udruga za očuvanje baštine Cetinskog kraja.

KUD Tijara iz Tijarice, početkom srpnja nastupilo je u Košutama i Šćitarjevu kod Velike Gorice, a večeras sudjeluje na tradicionalnim susretima 'U Karinu tamburica svira', koje u Karinu Gornjem organizira KUD Galeb. Tijaričani će se predstaviti Cetinskim kolom i tradicionalnim napjevima našega kraja. Očekuju ih i nastupi u Cisti Velikoj na tradicionalnoj 5. manifestaciji 'Uz gangu i bukaru' te na proslavi Dana župe u Gali.

Članovi KUD Sinj, ovog vikenda putuju na jug Hrvatske, na otvaranje kulturnog ljeta u Konavlima. Sinjani će se predstaviti pjesmama i napjevima Cetinskog kraja i Sinjskim kolom.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sport

Polufinale utakmice 2. prvenstva Brnaza u nogometu, koje se održava na Meljači na ŠC Sveti Mihovil u okviru tradicionalnog 30. Brnaškog derneka, igrat će se večeras i sutra. Večeras u 19 sati sastaju se Vukasovići i Vučkovići, a sutra u isto vrijeme ekipe Ispod strane i Ispod kapele. Finale će se igrati u srijedu, 13. srpnja.

Večeras u 20 sati u prostorijima Kluba navijača Sinjski Maligani održat će se izvlačenje parova za turnir na male branke 'Sinjski Maligani 2011'. Do sada se prijavilo 40-ak ekipa, a organizatori podsjećaju kako prijave primaju cijeli dan, te neposredno prije početka izvlačenja u prostorijama. Kontakt broj za prijavu je 099/ 694 - 0066. Turnir započinje u ponedjeljak u 19 sati na košarkaškom igralištu kod kina.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Prohodnost cesta

Na dionici autoceste A 1 Zagreb-Karlovac vozi se otežano i usporeno, u koloni i uz povremene zastoje. Budući da vozila stalno pristižu prema čvoru Lučko sa autocesta A2, A3 i A 4 povremeno se za ulazak na autocestu u Lučkom čeka do pola sata. Promet je pojačan i na izlazu s autoceste u Lučkom.
Zbog nekoliko prometnih nezgoda koje su se dogodile na autocesti A 1 tijekom jutra vozačima savjetujemo da održavaju propisanu sigurnosnu udaljenost i prilagode brzinu uvjetima na cestama.

Povremena čekanja zbog gustoće prometa moguća su i na izlazu Oštrovica, na autocesti A 6 Rijeka-Zagreb, u smjeru Crikvenice, odnosno Krka te na autocesti A 7 Rupa-Rijeka, na naplati Rupa.
Na riječkoj obilaznici, kod čvora Sveti Kuzam vozila se sporo spuštaju prema moru i čekaju za uključivanje na Jadransku magistralu (D 8) u Bakru.

Vrlo je gust promet i u Istri, na Istarskom ipsilonu u smjeru većih turističkih odredišta, kao i duž jadranske obale, no tamo se vozi bez zastoja.

Dionica državne ceste D1 Gračac-Knin, zatvorena je za sav promet zbog radova između Očestova i Pađena. Obilazak je preko Kistanja i Obrovca ili autocestom A1 (do 15. srpnja).

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac na čvoru Nova Gradiška zatvoren je izlaz iz smjera Zagreba i ulaz u smjeru Slavonskoga Broda (obilazak je preko čvorova Okučani ili Lužani), a na čvoru Slavonski Brod-zapad zatvoren je izlaz iz smjera Lipovca i ulaz u smjeru Zagreba (obilazak je preko čvorova Lužani ili Slavonski Brod- istok).

Zabrana za teretna motorna vozila, najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona danas je do 14 sati, a u nedjelju od 12 do 23 sata na važnijim državnim cestama: D8 (Jadranska magistrala), D9 (Metković-Opuzen), D21 (Kaštel-Kanfanar), D66 (Pula-Labin-Opatija), D23 (Žuta Lokva-Senj. Zabrane nema na autocestama i na državnoj cesti D1.
IZVOR: HAK
...