Petak, 9.07.2010.

Prikupljena 31 doza krvi

U prostorijama sinjskog Crvenog križa održala se akcija darivanja krvi u kojoj je prikupljeno 31 doza, a pet osoba nije moglo dati krv. Akciju su organizirali Klub dragovoljnih davatelja krvi Sinj a akciji su pristupili i članovi Kluba navijača Sinjski Maligani. 
Sutra, 10. srpnja, će u vremenu od 09,00 do 13,00 sati krv dati članovi udruge navijača Hajduka Torcida Cetinski kraj i Braniteljska zadruga Patriot.

Svečanost prigodom otvaranja radova na prvom objektu koji se počinje graditi na području Gospodarske zone Kukuzovac Sinj, investitora "ALCA ZAGREB d.o.o.“Dana 09. srpnja 2010 godine, s početkom u 11,00 sati na području Gospodarske zone Kukuzovac Sinj, upriličena je svečanost  prigodom otvaranja radova na prvom objektu koji se počinje graditi na području Gospodarske zone Kukuzovac Sinj, investitora „ALCA ZAGREB d.o.o.“
Investitor na čestici zemljišta 177/161 k.o. Turjaci ukupne površine 31 289 m2, namjerava  izgraditi proizvodno-poslovnu građevine u svrhu obavljanja svoje djelatnosti.
Tvrtka "Alca Zagreb" d.o.o. je tvrtka koja na hrvatsko tržište distribuira proizvode široke potrošnje poznatih svjetskih robnih marki. Na području GZK namjerava izgraditi Regionalni centar logističkih proizvoda unutar kojih će se pružati usluge proizvodnje logističkih proizvoda kao što su usluge dodane vrijednosti, dorade proizvoda, prepakiranje, te manipulativno logističkih proizvoda. U Gospodarsku zonu Kukuzovac namjeravaju preseliti cjelokupno poslovanje, te uz postojeće u I. fazi namjeravaju zaposliti cca. 20. zaposlenika s ovog područja

Sindikati vozača i prometnih radnika Autoprijevoza i HUS uputili su trgovačkom i županijskom sudu u Splitu Prijedlog za određivanje Privremene mjere zabranom upisa povećanja temeljnog kapitala društva AUTOPRIJEVOZ SINJ d.o.o.

Sindikati vozača i prometnih radnika Autoprijevoza i HUS uputili su trgovačkom i županijskom sudu u Splitu Prijedlog za određivanje Privremene mjere zabranom upisa povećanja temeljnog kapitala društva AUTOPRIJEVOZ SINJ d.o.o.. U ovom prijedlogu između ostalog ističe se da privremena mjera traje do okončanja postupka procjene stvarne vrijednosti predmetnih 26 autobusa koji se navode kao dio temeljnog kapitala.
Detaljnije u dnevniku Hit radija od 16 sati

Obavijest

Ove godine u Vrlici se organizira Vrličko ljeto 2010. - Dani Milana Begovića, koji će svečano biti otvoreni sutra, 10. srpnja, u 20,30 sati. Cijeli program šestog po redu Vrličkog ljeta, koje završava 4. kolovoza, održavat će se na Česmi

9. Međunarodna smotra izvornog folklora

Danas, 9. srpnja, i sutra u centru Radača u Donjem Muću održat će se 9. Međunarodna smotra izvornog folklora. Na smotri će nastupiti i KUD Vrilo koji će se predstaviti izvedbom sinjskog kola

Obavijest

Dramska sekcija Društva „Košuta“ iz Košuta sutra, 10. srpnja, će po treći put ove godine, izvesti predstavu „Svi me vole, samo tata ne“. Predstava će se održati kod OŠ Košute s početkom u 21,00 sat, a ulaz je slobodan.

Memorijalna regata u spomen na poginule i umrle branitelje Cetinskog kraja

U organizaciji Udruge izviđača Vitezovi Sinj, branitelja liječenih od PTSP-a Splitsko–dalmatinske županije i Udruge veterana 126. brigade, danas, 9. srpnja, je na rijeci Cetini počela  dvodnevna memorijalna regata u spomen na poginule i umrle branitelje Cetinskog kraja. Ovo je prva regata čija je dionica od mosta na Panju, u općini Hrvace do Omiša.

Obavijest

Ovog vikenda na Gazu u Trilju, u organizaciji moto-kluba „Noćni jahači“ iz Trilja održava se tradicionalni 8. motoparty. Danas će nastupiti Giuliano u rock verziji i bend Trio iz Karlovca, a sutra nastupaju Pas Maters iz Splita i Gustafi. Okupljeni bajkeri će se okušati u već tradicionalnim disciplinama, a napravit će i defile po gradskim ulicama. I ove godine prihod od moropartya "Noćni jahačai" donirat će se u humanitarne svrhe.

Obavijest

Sutra, 10. srpnja, će se u sinjskom polju od 09,00 sati održati 2. Županijsko natjecanje u oranju Splitsko–dalmatinske županije. Na ovogodišnju manifestaciju prijavljeno je 17 natjecatelja.

Sport

Na sastanku udruženja klubova 2. HNL odlučeno je da prvenstvo u ovoj sezoni započne 21. kolovoza. U 1. kolu Junak gostuje kod Imotskog, dok novi drugoligaš Dugopolje ide u goste Suhopolju. Od preostala dva dalmatinska drugoligaša Solin dočekuje Međimurje, a Mosor gostuje kod Gorice.

Na malonogometnom turniru Sinj 2010. sinoć su najzanimljiviju utakmicu odigrali Suhač commerce i Mrkan, a utakmica je završena 2:6u korist Mrkana. Bikijada Dicmo i Inter steel odigrali su 1:4, Apoteka – Studenti cetinske krajine 3:8, Mali Meksiko/Kokolo – Maggy i Baraćuša 4:5, te Amsterdam i D&U15 7:1.
Danas se sastaju Ikljaš i Kamen Dicmo, Maligani – Junak, Narkotik – Prirodna katastrofa, Ganini osvetnici – Neman pojma, te Vuvuzele – Mesari

Stanje na cestama

Zabrana za teretna motorna vozila, najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona bit će sutra, u subotu od 4 do 14 sati i u nedjelju od 12 do 23 sata na važnijim državnim cestama: D8 (Jadranska magistrala) D9 (Metković-Opuzen) D21 (Kaštel-Kanfanar) D66 (Pula-Labin-Opatija) D23 (Žuta Lokva-Senj. Na autocestama i na Ličkoj magistrali (D1) nema zabrana.
IZVOR: HAK