Četvrtak, 9.07.2009.

"DANI ALKE I VELIKE GOSPE 2009."

15.07. srijeda
Predstava "Legenda o svetom Muhli"- kazališna družina "Histrioni", Gradsko kino, 21:00

16.07. četvrtak
Izložba slika ak. Slikara Josipa škerlja, Galerija Galiotović, 20:00

...

"CAC SINJ 2009."Prijavnice za Izložbu pasa CAC HR-Sinj 2009. možete preuzeti ovdje.

MIRO BULJ ODRžAO KONFERENCIJU ZA NOVINARE

Na temu mogućeg zatvaranja sinjskog rodilišta i protekle sjednice Gradskog vijeća konferenciju za novinare danas je održao Miro Bulj, koji je istaknuo kako će tražiti od predsjednika Vijeća i gradonačelnika sazivanje izvanredne sjednice Gradskog vijeća Sinja o ovoj temi. Na ovoj konferenciji Bulj se osvrnuo na proteklu sjednicu Gradskog vijeća gdje je istaknuo kako mediji nisu dovoljno pažnje posvetili njegovim pitanjima. Više informacija o konferenciji u dnevniku HIT Radija od 16 sati.

ODRžANO 1. žUPANIJSKO NATJECANJE ORAčAU sinjskom polju na predjelu Muša održano je je 1. županijsko natjecanje orača. Na natjecanje se odazvalo 17 orača iz cijele županije.
Rezultati sa 1. natjecanja orača Splitsko-dalmatinske županije održanog u Sinju 9. srpnja 2009.
1. Frano Mateljan
2. Zdravko Meter
3. Mate Jukić-Bračulj
4. Ante čalo
5. Ranko Marević
6. Jure Svalina
7. Ante Kapetanović
8. ćiril Klapež
9. Alberto žuro
10. Lado Mandac
11. Mislav Klapež
12. Mate Putnik

AKCIJA DARIVANJA KRVI U SINJU

Gradsko društvo Crvenog križa Sinj sutra, 10.Vsrpnja, organizira akciju darivanja krvi. Akcija će se održati u prostorijama Crvenog križa od 8 do 13 sati. Crveni križ i klubovi davatelja krvi ove godine planiraju prikupiti rekordnih 1 tisuću i 200 doza krvi.

OBAVIJEST

Udruga Srma iz Sinja po prvi put organizira Kulturno ljeto za djecu i mlade Sinj 2009. pod nazivom ''Ljeto je eto, a šta sad?''. Program će se odvijati u Galeriji Galiotović i sadrži:
-likovne radionice na temu ''Ljudi i krajolici''
-kreativne etno radionice izrade ukrasnih i uporabnih predmeta s etno motivima s narodnih nošnji Sinja i okolice ''Od zobnice do torbice''
-kazalište mladih ''Abeceda kazališta-sve-od teksta do predstave''

Ciljevi kulturnog ljeta za djecu i mlade su:
-prevencija rizičnog i asocijalnog ponašanja djece i mladih kroz kvalitetno osmišljavanje slobodnog vremena djece i mladih od 7 do 19 godina
-inkluzija i socijalizacija djece i mladih s teškoćama u razvoju
-popularizacija likovnog, dramskog i etno stvaralaštva djece i mladih.

Pokrovitelj Kulturnog ljeta za djecu i mlade je Grad Sinj.

Radionice su besplatne i namijenjene su učenicima sinjskih osnovnih i srednjih škola, te djeci i mladima s teškoćama u razvoju. Informacije i upisi na telefon: 661-661, te u uredu Udruge Srma u Galeriji Galiotović, III. Kat. radnim danom od 9-11 sati. Radionice započinju 14.7. i trajat će do kraja kolovoza.

OBAVIJEST

Organizatori natjecanja pjevača amatera pozvali su svu zainteresiranu djecu na audiciju koja će se održati u ponedjeljak 13. srpnja s početkom u 10 sati u prostorijama gradskog kina.

KINO DANAS

U sinjskom kinu večeras se prikazuje veliki ljetni hit "Transformers-osveta poraženih". Početak filma je u 20,30 sati.

OBAVIJEST

Ovog vikenda na predjelu Gaz, Moto klub "Noćni Jahači" organiziraju 7. tradicionalni Moto susret. Pored defilema motorista središnji događaj je subotnji nastup poznate rock grupe "Psihomodo Pop" u 22 sata.

NOGOMETNI TURNIR U BRNAZAMA

U okviru 28. Brnaškog derneka održava se pozivni turnir u nogometu za veterane, u čast i spomen poginulim braniteljima u Domovinskom ratu. Turnir počinje u subotu, 11. srpnja, s početkom u 17,00 sati. Na turniru nastupa osam ekipa: Brnaze, 4. brigada, Otok, Tekstilac, Dicmo, Poljičanin ,čaporice i Dugopolje.

KRONIKA 92

Jučer, 8. srpnja oko 20.30 na graničnom prijelazu "Kamensko", prilikom ulaska iz BiH u RH, 46-godišnjakinja je u osobnom vozilu marke golf, splitskih registracijskih oznaka, pokušala uvesti više pakiranja zubne paste bez prijave o uvozu. Zbog počinjenog prekršaja iz čl. 241 CZ-a službenici Carine će protiv 46-godišnjakinje podnijeti prekršajnu prijavu.
IZVOR: PU SD

STANJE NA CESTAMA

Kolnici su mjestimice samo vlažni u Gorskom kotaru i Lici, a ponegdje ima i magle. Smanjena je vidljivost na dionici autoceste A 6 Rijeka-Zagreb, između čvora Delnice i tunela Vršek, dok jak vjetar povremeno puše na dionici od vijadukta Bukovo do tunela Tuhobić.