Srijeda, 9.07.2008.

USKORO NOVO PARKIRALIšTE KOD PRAVOSLAVNE CRKVE

Gradska vlast odlučila je prostor ispred pravoslavne crkve namijeniti za parking. Kako doznajemo od direktora tvtke "Kamičak" Ivana Mijića tvtka će ispitati sve mogućnosti za uređenje parkinga. "Kamičak" već prije pokušao urediti taj prostor ali se odustalo zbog protivljenja stanara.

PRIPREME ZA 293. SINJSKU ALKUSutra, 10 srpnja, počinju prove kandidata za alkare na trkalištu. Kako doznajemo od tajnika društva Ante Delića palke i pržina su postavljeni. Prije prvih proba sutra u 18 sati vojvoda Ivan čikara odlučit će koliko kandidata će biti u konkurencija za ovogodišnje alkare kopljanike.

"DANI ALKE I VELIKE GOSPE 2008."U okviru programa "Dani Alke i Velike Gospe" danas u 21 sat nastupit će KUD Ilinden iz Makedonije. Sutra je na rasporedu monodrama "Proredba" Ilije Zovke.

VIJESTI IZ VRLIKE

U Vrličkoj radnoj zoni "Kosore" do kraja mjeseca s radom će započeti novoizrađeni pogon za preradu arhitektonskog kamena u kojem će se moći zaposliti 50-tak osoba. Nakon punionica vode ovo je prvi proizvodni pogon na Vrlikom području.

PRIJAVE ZA NAJLJEPšU OKUćNICU I BALKON

TZ Grada Sinja, Hit radio i Grad Sinj organiziraju tradicionalnu akciju izbora najljepše okućnice i balkona.
Prijave se mogu obaviti do 1. kolovoza na telefonske brojeve Turističke zajednice 826 352 ili redakcije Hit radija 660 550.
Komisija će obići sve prijavljene okućnice i balkone, a nagrade vlasnicima najljepših uručit će se uoči Dana Grada.

KINO DANAS

Na repertoaru sinjskog kina večeras je animirani avanturistički film "HORTON", koji je sinkroniziran na hrvatski jezik. Priča je to o dobroćudnom slonu koji pokušava spasiti cijeli jedan mali svijet. Početak filma je u 19,00 sati.

SPORT

U Zagrebu je održan plenum klubova 2. HNL, na kojem su izvučeni parovi natjecanja za sezonu 2008./2009. U prvom kolu, koje je na rasporedu 23. kolovoza Junak će na gradskom stadionu u Sinju ugostiti Segestu iz Siska. U drugom kolu Sinjani gostuju kod Vinogradara, a u trećem kolu u Sinju se sastaju Junak i Mosor iz žrnovnice.

šRD "Cetina" Sinj organizira tradicionalno natjecanje pod nazivom "žene u lovu na šarana". Natjecanje će se održati na ribolovnom području Plana

Od 24. Srpnja do 9. Kolovoza u Aržanu će se održavati tradicionalni, 12. Memorijalni turnir u malom nogometu Josip Jović. Turnir se održava u spomen na prvu žrtvu Domovinskog rata Josipa Jovića i sve koji su dali svoje živote za obranu Hrvatske. Prijave se primaju do 22. srpnja na brojeve mobitela 098/ 981 53 85 i 098/ 21 3 743.