Ponedjeljak, 9.07.2007.

GASTRO IZLOžBA «ALKARSKA VEčERA»

U organizaciji Saveza kuhara mediteranskih i europskih regija, Turističke zajednice Grada Sinja, tvrtke «Mam-vin» iz Zagreba te u surganizaciji Obrtničke komore Splitsko-dalmatinske županije dana 26. srpnja 2007. godine u hotelu Alkar u Sinju održat će se gastronomska izložba pod nazivom «Alkarska večera». Ovim projektom bi se promovirali hrvatski ugostiteljski objekti, hrvatska autohtona kuhinja kojom bi se privukao što veći broj turista kao i lokalnog stanovništva u ugostiteljske objekte.
Informacije: 826-352

RADNICI TVORNICE KONCA "DALMATINKA NOVA" JOš NISU PRIMILI ZAOSTALE PLAćE

Radnici Dalmatinke Nove još uvijek nisu primili četiri zaostale plaće koji traže od poslodavca kako bi se pokrenula proizvodnja u toj tvrtci. Kako nam je rekao predstavnik radnika Neven Poljak isplatu plaća prema dogovoru sa sastanka Gospodarsko socijalnog vijeća očekuju kroz sljedeća dva dana iako nemaju garancije za sigurnu isplatu.

292. SINJSKA ALKA

Završeni su pripremni radovi na alkarskom trkalištu pred početak proba. Nakon današnjeg sastanka sa vojvodom znati će se točan dan početka završnih priprema na trkalištu.

Izaslanstvo Viteškog alkarskog društva danas je u posjeti županiji i splitsko-dalmatinskom županu Anti Sanaderu. Radi se o redovitom godišnjem posjetu pred alkarske svečanosti, na kojem će delegacija VAD-a pozvati predstavnike županije na alkarske svečanosti u Sinju, a najavljeni su i razgovori o pomoći županije Viteškom alkarskom društvu.

OBAVIJEST

Hrvatski crveni križ danas u triljskom Gradskom kinu dijeli humanitarnu pomoć stanovnicima s područja Trilja koji ispunjavaju kriterije za dodjelu. Pravo na pomoć ostvaruju teško bolesne, invalidne osobe, obitelji kojima mjesečna primanja po članu domaćinstva ne prelaze preko 500,00 kuna.

SJEDNICA GRADSKOG POGLAVARSTVA GRADA SINJA

Za sutra je sazvana 56. sjednica gradskog poglavarstva grada Sinja za koju je predviđeno 25 točaka dnevnog reda. Na sjednici će se između ostalog naći izvješće o radu gradskog povjerenstva za procjenu šteta od elementarne nepogode kao i informacija o programu kulturno-zabavne i športske manifestacije «Dani Alke i Velike Gospe 2007.

AKCIJA DARIVANJA KRVI U SINJU

U srijedu 11. srpnja od 9,00 do 13,00 sati u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Sinj održat će se redovna akcija darivanja krvi.
Pozivaju se svi davatelji i sve zdrave osobe od 18 do 65 godina života, da pristupe akciji, kako bi se prikupio što veći broj doza krvi, za potrebe transfuzijskog odjela Kliničke bolnice Split, na kojem, zbog povećanja potrošnje, nedostaje gotovo svih krvnih grupa.

OBAVIJEST

Udruga umirovljenika Sinj obavijestila je svoje članove kako organiziraju jednodnevni izlet u Metković i Vid «muzej Narona». Polazak je u četvrtak 12. srpnja u 7 sati, a polazak sa Alkarskog trkališta. Prijave se vrše u prostorijama udruge svakog dana od 8 do 11 sati.