Subota, 9.07.2005.

SJEDNICA GRADSKOG VIJEćA GRADA SINJA

Za utorak 12. srpnja najavljena je 2. sjednica Gradskog vijeća na kojoj će se raspravljati o 18 točaka dnevnog reda. Po prvoj točki sjednice vijećnici će raspravljati o Prijedlogu izmjena i dopuna Stauta grada Sinja na kojem će Odbor za statut i poslovnik predložiti da gradonačelnik ima dva zamjenika koji će dužnost obavljati volonterski. Iz odbora smatraju kako će se ovakvim ustrojem gradskog poglavarstva kao izvršnog tijela postići veća efikasnost u izvršavanju onih poslova koje gradonačelnik u obavljanju poslova iz samoupravnog djelokruga Grada povjeri izabranim zamjenicima.
Podsjetimo kako je grad Sinj do konstituiranja nove vlasti imao samo jedno dogradonačelničko mjesto.

Od ostalih točaka dnevnog reda sjednice gradskog vijeća izdvajamo: Izvješće o obavljenoj reviziji Proračuna grada Sinja za 2004. godinu te Izvješće o godišnjem obračunu proračuna grada Sinja za 2004. godinu. Gradskom vijeću će se predložiti rješenje o izboru predsjednika, zamjenika predsjednika i članova odbora za program Dani Alke i Velike Gospe te imenovanju dodatnih članova Odbora.

Na sljedeće gradsko vijeće ide i Prijedlog razrješenja dužnosti svih članova predstavnika nadzornih odbora i predstavnika grada Sinja u društvima u kojima u vlasničkoj strukturi participira Grad.

Tako će kao prijedlog Gradskom poglavarstvu ići razrješenje dužnosti predstavnika Grada Sinja u skupštini Gospodarske zone Kukuzovac, te skupštini Radio Sinja,Autoprijevoza, Vodovoda i čistoće te članova nadzornih odbora Gospodarske zone Kukuzovac i Kamička d.o.o tvrtke za upravljanje parkiralištima.

Na istoj sjednici trebali bi se imenovati novi članovi predstavnika Grada Sinja u istim skupštinama i nadzornim odborima.

PLAN ZAšTITE OD POžARA ZA OPćINU OTOK

Općinsko vijeće Otoka je prije tri godine prihvatilo Plan zaštite od požara na području te Općine. Otočani su za ovu godinu angažirali četiri vatrogasca, te jednog šumara koji će kontrolirati to područje. Vatrogasci su volonteri koji će svoje aktivnosti obavljati do 1. listopada, a na raspolaganju će imati jedno vozilo i osnovnu opremu.

AKCIJA TURISTIčKE ZAJEDNICE GRADA SINJA

Turistička zajednica Grada Sinja i ove je godine pokrenula akciju izbora najljepšeg balkona i okućnice na području grada. Prijave se primaju do 31.srpnja, u prostorijama Radio Sinja koji je, uz Turističku zajednicu i Grad Sinj, suorganizator akcije. Najljepšu okućnicu izabrat će posebno sastavljena komisija koja će obići sve prijavljene vlasnike balkona i okućnica. Vlasnike najljepšeg balkona i okućnice očekuju nagrade, koje će im se dodijeliti povodom Dana Grada Sinja.

KUD "GLAVICE" NA LJUBUšKIM SILIMA

Kulturno umjetničko društvo Glavice gostovalo je jučer 7. srpnja u na tradicionalanim Ljubuškim silima. članovi glavičkog KUD- a izveli su tradicionalno Sinjsko kolo, praćeno muškom rerom, ženskim pjevanjem i narodnim diplanjem.

KRAJEM SRPNJA BRNAšKI DERNEK

U organizaciji Mjesnog odbora i sportskog društva Brnaze pod pokroviteljstva Grada Sinja i uz potporu Splitsko-dalmatinske županije posljednja tri dana srpnja na lokalitetu Meljača održati će se trdaicionalini brnaški dernek.Ta smotra junaštva i folklora za svoga trodnevnog trajanja će okupiti desetke natjecatelja u brojnim disciplinama.

VRIJEME

Prevladava promjenjivo oblačno vrijeme sa povremenim pljuskovima i grmljavinom. U nastavku dana slično vrijeme. Dnevna temperatura zraka do 27 stupnjeva Celzijevih.