Četvrtak, 9.06.2011.

Priopćenje SDP-a i HNS-a

'Pozivamo građane mjesnih odbora Grada Sinja da 12. 06 .2011 nedjelja, izađu na izbore za Vijeće mjesnih odbora i zaokruže koalicijsku list SDP i HNS koji izlaze po prvi put sa zajedničkom listom u osam od 14 MO,: Sinj, Glavice, Brnaze,Karakašica, Obrovac Sinjski. Čitluk, Suhač, Radošić.
IZVOR: WWW.FERATA.HR
...

Prijevara 'teška' 750 000 kuna

Jučer su policijski službenici Odjela organiziranog kriminaliteta završili kriminalističko istraživanje nad 47-godišnjakom iz Sinja.
Osnovano se sumnja da počinio kazneno djelo prijevare na štetu  51-godišnjaka iz Splita i 46-godišnjakinje iz Hrvaca. Počinjena materijalna šteta procjenjuje se na oko 750 000 kuna. Slijedi odgovarajuća kaznena prijava nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Obavijest

Dana 09. lipnja 2011. godine Pročelnici Upravnog odjela za financije i Upravnog odjela za prostorno planiranje, komunalne djelatnosti, gospodarstvo i upravljanje imovinom  te v.d. predstojnik Ureda Grada Sinja objavili su javni poziv za prijam kandidata na stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa (vježbenika-volontera). Opširnije...
IZVOR: GRAD SINJ

Javna tribina u Turjacima

U sklopu trodnevnice sv. Anti, zaštitniku Župe Turjaci, sutra u 20 sati, nakon mise trodnevnice, u crkvi u Turjacima održat će se javna tribina.
Tribina na temu 'Obitelj' održat će se u organizaciji Župe sv. Ante Turjaci i Udruge obitelji s četvero i više djece Cetinskog kraja 4+.
Na tribini će govoriti turjački župnik fra Ante Bilokapić i prof. Miljenko Marić, dopredsjednik Udruge 4+.
Organizatori pozivaju sve mještane Turjaka i druge zainteresirane da nazoče ovoj zanimljivoj tribini.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sport

Ovoga vikenda, 11. i 12. lipnja, u Glavicama će se održavati dvodnevni malonogometni kup. Organizator natjecanja su Ožujsko pivo i NK Glavice. Prijave se zaprimaju zaključno do 9. lipnja, do ponoć. Za prvoplasirane ekipe predviđene su bogate nagrade.

Ragbi klub Sinj organizira i vrši upise u Ljetnu školu ragbija za djevojčice i dječake u  kategorijama: juniori god.rođenja 1993, 1994 i 1995, kadeti god.rođenja 1996, 1997 i 1998., prednatjecatelji god. rođenja 1999, 2000 i 2001.
IZVOR: WWW.FERATA.HR
...

Godišnjica akcije na Velom VrhuU subotu,  11. lipnja 2011.godine, na prigodan način obilježit će se godišnjica obrane Velog Vrha.
Naime dana 08. 06. 1993. godine, nakon višesatnog topničkog napada na otpornu točku t. 1304 Veli Vrh, četnička diverzantska skupina pokušala je zauzeti tu otpornu točku koju su držali pripadnici 126. domobranske pukovnije Sinj, odnosno pripadnici tzv. Vrličke satnije.
Ni nakon višesatne borbe četnici nisu uspjeli zauzeti tu otpornu točku. Među 17 pripadnika Vrličke satnije koji su držali tu otpornu točku, poginuo je Petar Varnica, Marka, petorica su teško, a sedmorica lakše ranjena.
Četnička diverzantska skupina je, uz 2 poginula i desetke ranjenih, razbijena i od tada nisu više pokušavli pješačkim napadima zauzeti bilo koje pozicije koje je držala 126. domobranska pukovnija na području Svilaje.
IZVOR: WWW.FERATA.HR
...

Poziv na davanje inicijativa za dodjelu javnih priznanja Grada Sinja za 2011. g.

Gradsko vijeće Grada Sinja poziva: vijećnike Gradskog vijeća, radna tijela Gradskog vijeća  i Gradonačelnika Grada Sinja, pravne osobe, ustanove, udruge građana, vijeća mjesnih odbora i građane koji imaju prebivalište na području Grada  Sinja, na podnošenje inicijativa za dodjelu javnih priznanja Grada Sinja za 2011. godinu. Opširnije...
IZVOR: GRAD SINJ

Natjecanje ribiča na Rudi

Športsko-ribolovna Udruga 'Cetina' Sinj ove nedjelje, 12. lipnja, za svoje članove organizira natjecanje u lovu na pastrve leptirom na brzim vodama. Natjecanje će se održati na rijeci Ruda.
Organizator je za prvoplasirane ribiče pripremio prigodne nagrade, a prije početka natjecanja sudačka komisija upoznat će ribiče s Pravilima ribolova. Tijekom natjecanja izvršit će se i poribljavanje Rude pastrvom.
Za ovo natjecanje predviđena je jedinstvena staza, a to je prirodni tok rijeke od Velikog mosta do mlinice, sa startnim mjestima, odnosno sektorima, za svakog ribiča.
Kotizacija po natjecatelju je 50 kuna, a u cijenu je uključen ručak. Prijave i uplatnice mogu se dobiti u prodavaonicama ribičke opreme 'Pastrva' i 'Gepard' u Sinju.
Broj natjecatelja ograničen je na 50.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Prohodnost cesta

Na otoku Hvaru, prekinut je promet na državnoj cesti D 116 Stari Grad-Jelsa, zbog prometne nesreće.

Kolnici su mjestimice mokri i skliski u Hrvatskom primorju, Lici i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, dok su u Dalmaciji i Gorskom kotaru ponegdje samo vlažni. Na dionicama gdje traju radovi, upozoravamo vozače da poštuju privremenu prometnu signalizaciju.

Zatvorena je državna cesta D1 između Knina i Gračaca, zbog radova između Očestova i Pađena. Obilazak je Knin-D59-Kistanje-ŽC6026-Obrovac-D27-Gračac i obratno, ili autocestom A1.

Zbog radova na autocesti A3 Bregana-Lipovac na čvoru Nova Gradiška zatvoren je izlaz iz smjera Zagreba i ulaz u smjeru Slavonskog Broda. Obilazak je preko čvorova Okučani i Lužani.

Na autocesti A1 od vijadukta Božići do tunela Čelinka vozi se dvosmjerno. Do 11 sati kroz tunel Mala Kapela u smjeru Zagreba vozi se jednim trakom. Do 13 sati zbog održavanja sustava naplate cestarine na naplatnim postajama Posedarje cestarina se nemože plaćati debitnim i kreditnim karticama.
IZVOR: HAK
...