Srijeda, 9.06.2010.

Vugdelija ide prema medalji

MOSKVA – Hrvatski boksački reprezentativac i član BK Jocker iz Splita Stjepan Vugdelija je ušao u četvrt završnicu Europskog prvenstva u boksu koje se održaje u Moskvi.Mladi otočanac je u drugom kolu savladao Bjelorusa Kiriljenka, te tako došao u poziciju da se bori za medalju. U borbi za medalju Vugdeliju čeka bugarski boksač Tervel Pulev, brat poznatijeg Kurbana Puleva. Opširnije...

Akcija darivanja krvi u Hrvacama

Gradsko društvo Crvenog križa Sinj i Klub dragovoljnih davatelja krvi Hrvace, organiziraju akciju darivanja krvi, u petak, 11. lipnja, u restoranu Vreba u Hrvacama, od 9,00 do 13,00 sati.
S obzirom da je tijekom srpnja na Transfuzijskom odjelu KBC-a Split povećana potrošnja krvi, idući mjesec Crveni križ Sinj planira održati najmanje 4 akcije.
Crveni križ Sinj, u suradnji s klubovima dragovoljnih davatelja krvi Cetinskog kraja, od početka ove godine održao je 11 akcija, a do kraja godine planirano ih je još 14.

Obavijest

Djelatnici Nadcestarije Sinj sutra, 10. lipnja, će radove obavljati na državnoj cesti 219, dionici Sutina-Sinj, pa se gužve očekuju u Sinju, od zgrade socijalnog do gradskog groblja

Predsjednik RH Ivo Josipović u ponedjeljak, 14. lipnja, primit će Upravni odbor VAD-a

Predsjednik RH Ivo Josipović u ponedjeljak, 14. lipnja, u 11,00 sati primit će Upravni odbor VAD-a. Uz predstavnike VAD-a u delegaciji će biti gradonačelnik Ivica Glavan i gvardijan svetišta Čudotvorne Gospe Sinjske fra Bože Vuleta. Tom će prigodom VAD predsjednika Josipovića, kao pokrovitelja, službeno pozvati na 295. Sinjsku alku.

Druga isplata povrata preplaćenog poreza počet će sutra

Druga isplata povrata preplaćenog poreza počet će sutra, 10. lipnja, kazala je voditeljica sinjske ispostave Porezne uprave Ana Gašpar. Ovom isplatom obuhvaćeno je 4200 obrađenih prijava. Tako će građanima koji su na poreznoj prijavi naveli broj računa novac sjesti sutra. Ostalima će rješenja s nalogom za gotovinsku isplatu stići za nekoliko dana.

Rasprava o izmjenama i dopunama prostornog plana grada Sinja

U 13 sati održat će se rasprava o izmjenama i dopunama Prostornog plana grada Sinja. Sastanku će nazočiti stručni izrađivač, sve relevantne institucije i predsjednici mjesnih odbora Grada. Cilj sastanka je omogućiti što brže ulaganje i razvoj.

12. sjednica Gradskog vijeća Grada Sinja

Sinjski vijećnici danas, 9. lipnja, s početkom u 15 sati održat će 12. sjednicu. Izdvojili smo  neke od 24 točaka Dnevnog reda: Informacija o tijeku postupka izrade Detaljnog plana uređenja bivše vojarne Ivaniša Nelipića, Donošenje Detaljnog plana uređenja područja Trnovača, Prijedlog godišnjeg obračuna Proračuna Sinja za prošlu godinu, Prijedlog Programa asfaltiranja nerazvrstanih cesta

Obavijest

Isplata mirovina za svibanj 2010. korisnicima računa otvorenih u poslovnim bankama počet će sutra, 10. lipnja, izvijestio je Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje.

Blagdana Presvetog srca IsusovaU Košutama je u tijeku duhovna priprava uoči blagdana Presvetog srca Isusova. Misa i molitve počinju u 18,00 sati.  U okviru obilježavanja Dana Košuta u 20 sati iza škole održat će se dječji festival „Mikrofon je Vaš“.

Kulturno društvo Trilj je dalo svoj doprinos otvaranju kulturno-zabavne manifestacije "Dani Košuta 2010.". Iako se radi o prvom otvaranju u povijesti Košuta, svatko tko je tada bio prisutan ispred velebne košučke crkve, a bilo je po slobodnoj procjeni oko 500 osoba, mogao je uživati u kvalitetnom programu....

Obavijest

Radovi krpanja rupa na državnoj cesti D 1 danas, 9. lipnja, se obavljaju na dionici Hrvace–Peruča. Vozače upozoravamo da je brzina vožnje na navedenoj dionici za vrijeme trajanja radova ograničena na 30 km na sat.

Zbog radova povremeno dolazi do zatvaranja za sav promet dionice Brza cesta Solin–Klis. Danas će biti zatvorena od  13,00 do 13,30 i od 21 do 21,30. Obilazni pravac je stara kliška cesta.

Kronika 92

Jučer oko 19,00 sati na predjelu planine Vrdovo, policijski službenici zatekli su  41-godišnjaka, 39-godišnjaka i 27-godišnjaka. Osnovano se sumnja kako su ilegalno prešli državnu granicu s više osobnih automobila. Na pripadajućim prikolicama nalazilo se više od 7.0 m³ drva. Slijedi podnošenje  optužnih prijedloga.
IZVOR: PU SD

Stanje na cestama

Pozivamo vozače da u sklopu preventivno-sigurnosne akcije „Dani tehničke ispravnosti vozila“, do 12. lipnja, besplatno provjere svoja vozila u bilo kojoj stanici za tehnički pregled vozila u Republici Hrvatskoj. Podsjećamo da su tehnički ispravna vozila ključni čimbenik sigurnosti cestovnog prometa.
Zbog radova na dionici D 39 Svib-Cista Provo vozi se naizmjence.
IZVOR: HAK