Utorak, 9.06.2009.

TRODNEVNICA SVETOM ANTI

U Turjacima sutra, 10. lipnja, u 18,00 sati počinje trodnevnica Svetom Anti, zaštitniku župe. Misu će predvoditi fra Mirko Marić uz asistenciju mjesnog župnika fra Petra Vučevića.

OTVOREN STEčAJ NAD TVRTKOM "CETINKA INTERNACIONAL"Trgovački sud u Zagrebu ocijenio je da su ispunjeni svi uvjeti da se nad Cetinkom International iz Trilja otvori stečaj zbog nesolventnosti. Za privremenog stečajnog upravitelja imenovan je Jure Marušić. Prijedlog za otvaranje stečaja sudu su dostavili radnici koji nisu dobili plaće od kolovoza prošle godine, a s proizvodnja je prestala u srpnju. Procjenjuje se da su ukupne obveze Cetinke oko 40 milijuna kuna, a najveći vjerovnik je Hypo leasing.

OBAVIJEST IZ HZZ-a

Hrvatski zavod za zapošljavanje provodi stručno osposobljavanje za zanimanje Zaštitar. Uvjeti su najmanje završena srednja škola,zdravstvena sposobnost,p rijava na evidenciji HZZ-a. Troškove školovanja osigurava HZZ kao i novčanu pomoć za vrijeme osposobljavanja,troškove prijevoza i liječnički pregled. Rok za prijavu je 12.lipnja, a sve ostale informacije mogu se dobiti u ispostavama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

OBAVIJEST

Isplata mirovina za svibanj 2009. korisnicima računa otvorenih u poslovnim bankama počet će sutra, objavio je Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje.

AKCIJE DARIVANJA KRVI

Gradsko društvo Crvenog križa Sinj organizator je dviju ovotjednih akcija darivanja krvi.
U suradnji s Klubom dragovoljnih davatelja krvi Hrvace akcija će se u petak, 12. lipnja, od 9 do 13 sati održati u Hrvacama, u restoranu Vreba.

Klub dragovoljnih darivatelja krvi iz Otoka i otočki bajkeri suorganizatori su akcije koja će se održati u subotu, 13. lipnja, od 8,00 do 12,00 sati u Otoku, u restoranu Džimbeg.

Na akcije su pozvane sve zdrave osobe od 18 do 65 godina života, kako bi se prikupilo što više doza krvi za potrebe Transfuzijskog odjela KBC-a Split.

OBAVIJEST ZA UMIROVLJENIKE

Udruga umirovljenika Sinj organizira za svoje članove izlet brodom od Omiša do Hvara dana 16. lipnja. Sve informacije mogu se dobiti u tajništvu udruge ili na telefon 821-262 od 08 do 11 sati. Upis traje do 12 lipnja. Prema riječima tajnice sinjske udruge Marije Mučalo do sada se prijavilo 120 umirovljenika.

SPORT

U subotu, 13. lipnja, će s početkom u 10,30 sati u Gradskoj vijećnici održati izvaredna skupština NK Glavice. Raspravljat će se o svim ostavkama koje je skupštini uputilo sadašnje vodstvo kluba. Iz Uprave kluba pozivaju sve članove da nazoče navedenoj skupštini.

KINO DANAS

U sinjskom kinu večeras se prikazuje znanstveno fantastični film "Star trek - zvjezadne staze". Početak je u 20,45 sati.

KRONIKA 92

U petak, 5. lipnja, temeljem naloga Istražnog centra županijskog suda izvršena je pretraga obiteljske kuće u vlasništvu 48-godišnjaka sa sinjskog područja zbog osnovane sumnje da su na balkonu navedene kuće, u lončanicama posađene stabljike konoplje karakteristične za marihuanu. U ponedjeljak, 8. lipnja, provedena je kriminalistička obrada nad 48-godišnjakom kojom prilikom je utvrđena osnovana sumnja da je navedeni posadio tri stabljike marihuane. Slijedi mu kaznena prijava redovnim putem i optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja.

Jučer, 8. lipnja, na sinjskom području policijski službenici Policijske postaje Sinj službenici na kući u vlasništvu 47-godišnjaka zatekli tri bosansko-hercegovačka državljanina koja su obavljala građevinske radove bez radne dozvole. Oni su zbog počinjenog prekršaja privedeni na Prekršajni sud u Sinju, te je o navedenom događaju izvješten Državni inspektorat. Također, protiv vlasnika kuće i protiv odgovorne osobe zbog neprijavljivanja stranaca, slijede optužni prijedlozi.
IZVOR: PU SD