Ponedjeljak, 9.06.2008.

ODGOđENO ROčIšTE O STEčAJU DALMATINKE NOVE NA TRGOVAčKOM SUDU U SPLITU

Sudac Trgovačkog suda u Splitu Ivan Basić odgodio je za danas zakazano ročište na kojem se trebalo raspravljati o izvješću stečajne upraviteljice Natalije Mladineo za daljnji nastavak poslovanja u Dalmatinci Novoj odnosno zbog ispitivanja uvjeta za stečaj. S obzirom na dogovor u Zagrebu odvjetnici radnika Zoran Vujanović i tvrtke Dalmatinka Nova Tomislav Krka zatražili su odgodu ročišta na 30 dana kako bi poslodavac mogao izvršiti preuzete obveze sporazma koji je prihvaćen na sastanku u Zagrebu. Modificirani prijedlog sporazuma kojeg su usmeno prihvatle obje strane odvjetnik Vujanović je uručio odvjetniku Krki te se njegovo potpisivanje očekuje o petka.

AKCIJA DARIVANJA KRVI U HRVACAMA

Gradsko društvo Crvenog križa Sinj i Klub dobrovoljnih darivatelja krvi iz Hrvaca u četvrtak, 12. lipnja, organiziraju akciju darivanja krvi koja će se upriličiti u restoranu Vreba u Hrvacama od 9 do 13 sati. Organizatori su pozvali sve zdrave osobe od 18 do 65 godina života da se odzazovu pozivu i daruju krv onima kojima je to najpotrebnije.

SPORT

U natjecanju 2. Boćarske lige boćari Trilja pobjedili su ekipu Ploča 19-3,u natjecanju 3. lige Velebit je pobjedio Pržinu iz Turjaka 16-6,dok je Otok bio bolji od Komiže 15-7. Boćari Sinja poraženi su na Braču od ekipe Sutivana 12-10 u susretu 1.županijske lige. U susretima druge županijske lige Bitelić je slavio u Baškoj Vodi pobjedivši istoimenog domaćina 12-10, a Potravlje na domaćem boćalištu bilo je bolje od Naklica 17-5.

Zbog nevremena odgođeni su završni susreti nogometnog turnira u čaporicama,koji se po prvi puta održava u spomen poginulih i umrlih branitelja s Triljskog područja. Susreti će se odigrati u srijedu na šRC"Zdenko Pavela-Cato" u 18 sati za treće mjesto u kategoriji 97/98 igraju čaporice i Turnovac iz Splita,a u kategoriji 99/2000 godište igraju čaporice i Gošk iz Kaštel Gomilice. U finalnim susretima u 19 sati igrat će za godišta 9798 Omladinac i Junak a u kategoriji 99/2000 igraju Omladinac i Dalmatinac.

Na turniru u Austriji mladi nogometaši iz škola Sinj i Glavice postigli su odlične rezultate u tri kategorije nastupilo je ukupno 42 ekipe.U kategoriji U 12 sinjsko-glavička ekipa bila je prva,u kategorijama U 10 i U 8 osvojili su treća mjesta.dok je mladi napadač Masetelić u kategoriji U12 bio najbolji strijelac gdje postigao 12 golova.

U subotu je na zagrebačkom Hipodromu održana međunarodna galopska priredba. Vrlo dobre rezultate postigla su grla iz sinjskog kraja. Na trci za trogodce na 1600 metara slavilo je grlo Belami vlasništvo Blaža šepčeka. U glavnoj trci na 2200 metara druga je bila Antartka iz GK Mustang iz Glavica, a treći je bio Magambo Blaža šepčeka, dok je pobjednik sinjskog memorijala Clasiko bio peti.

"BABY FITNES"


FOTO: www.dijete.net

Sinjska ispostava županijskog Doma zdravlja, nastavlja s besplatnim tečajem za djecu starosti do godinu dana pod nazivom "Baby fitness". Tečaj je organiziran u suradnji s UNICEF-om, a održava se u prostoru korektivne gimnastike. Sljedeći termin je u srijedu, 11. lipnja. Početak tečaja je u 16,00 sati za prvu grupu, djecu starosti do 6 mjeseci, te u 17,00 sati druga grupa, djeca do 12 mjeseci. Radionice su dio UNICEF-ovog programa "Prve tri su najvažnije". Tečaju mogu prisustvovati i trudnice.
Prijave ponedjeljkom i utorkom poslijepodne, te ostalim danima u jutarnjem terminu na broj 708 - 043.

800 GODINA FRANJEVAčKOG REDA NA UGLJANIMA

U povodu 800-te obljetnice osnutka Franjevačkoga reda u župi svetog Ante Padovanskoga na Ugljanima do 13. lipnja održavaju se Pučke misije. Do blagdana svaki dan, sat prije sv. Mise prigoda bit će i za ispovijed i osobni razgovor župljana sa misionarima.

KINO DANAS

U sinjskom kinu danas u 18,30 sati prikazuje se dječji film sinhroniziran na hrvatski "Don Quishote" - magareća posla.
U 20,30 sati prikazuje se američki avanturističko - akcijski hit film "Indijana Jones - kraljevstvo kristilne lubanje". U glavnoj ulozi Harrison Ford.