Subota, 9.06.2007.

SVEčANA PRISEGA U VOJARNI KULAU vojarni Kula jutros je održana prisega drugog naraštaja mladih ročnika Hravtske vojske. Na vjernost domovini prisegnuli su pripadnici središta za obuku pješaštva Sinj, mladi vojnici 204. brigade PZO-a, prpadnici Središta za obuku mornara u Lori te mladi vojnici iz Središta za obuku zrakoplovaca iz Zemunika. Na početku svečanosti sve nazočne pozdravio je i pročitao riječi prisege zapovjednik središta brigadir Stjepan Nižić, a u ime, načelnika glavnog Stožera sve vojnike, rodbinu i prijatelje koji su nazočili svečanosti pozdravio je general bojnik Mirko šundov zapovjednik Združenog zapovjedništva za izobrazbu i obuku oružanih snaga RH. Prisezi su nazočili glavni inspektor RH general bojnik Mate Obradović, na prisezi su bili i predstavnici jedinica lokalne uprave i samouprave predvođeni dožupanom Lukom Brčićem i sinjskim gradonačalnikom Nikolom Tomaševićem, kao i predstavnici udruga proizišlih iz Domovinskog rata. Ispred vjerskih zajednica nazočili su župnik svetišta čudotvorne Gospe Sinsjke fra. Nikica Ajdučić, te glavni imam islamske zajednice u splitu Efendija Fahid Hadžić.

AKCIJE DARIVANJA KRVI

Gradsko društvo crvenog križa Sinj i Klub dobrovoljnih darivatelja krvi iz Otoka u utorak organiziraju akciju darivanja krvi, koja će se održati u zdravstvenoj ambulanti Otok u vremenu od 9,00 do 13,00 sati.

Još jednu akciju sa klubom davatelja iz Hrvaca Gradsko društvo crvenog križa Sinj najavilo je za petak 15. lipnja. Akcija će se održati u restoranu Vreba s početkom u 9,00 sati. Iz Gradskog društva i klubova pozvali su sve darivatelje krvi da se pridruže akcijama.

OBAVIJEST

Djelatnici tvrtke «Likomed-veterina» danas na području Općine Otok obavljaju larvicidnu dezinfekciju komaraca, polaganjem kompresa u septičke jame domaćinstava. Stanovnici koji ne budu doma u vrijeme dolaska djelatnika mogu se javiti na telefon 701-400, te će im postupak biti naknadno izvršen.

OBAVIJEST IZ HEP-a

Zbog radova na elektroenergetskim postrojenjima u ponedjeljak će od 08,00 do 14,00 sati bez napajanja električnom energijom biti potrošači na području Sinja, u Ulici Filipa Grabovca, od Pravoslavnog groblja do skretanja za Suhač, Vlahe Bukovca od Boke do kuće Gabrtić, te Boko. U slučaju lošeg vremena radovi će se odgoditi za naredni dan.

IZLOžBA SLIKA IVANA MATIćA

U Galeriji Galiotović večeras u 20,00 sati otvorit će se prva izložba slika sinjanina Ivana Matića. Bit će prikazane 22 slike, u tehnikama ulje na platnu, ulje na drvetu, te dvije kristalne slike. Izložba će biti otvorena desetak dana.

KINO DANAS

U sinjskom kinu večeras u 18,00 i u 20,45 prikazuje se američki film Pirati s «Kariba 3 - Na kraju svijeta». U glavnoj ulozi Johhny Depp.

OBAVIJEST

Uređaji za mjerenje brzine kretanja vozila, na području Policijske postaje Sinj raspoređeni na državnoj cesti D-1 u Karakašici i D-60 Brnaze - Budimiri, a danas poslijepodne biti će na D-220 Trilj - Gornja Tijarica i D-219 Sinj- Obrovac sinjski.
U nedjelju poslijepodne uređaji za mjerenje brzine kretanja vozila bit će na državnoj cesti broj 1 Karakašica - Dicmo i D-62 u Bisku, te u nedjelju na noć na D-60 Brnaze - Budimiri.

SPORT

Danas završava natjecanje 3. HNL Jug. U 17 sati na Gradskom stadionu Junak dočekuje ekipu Velebita, a poslijepodne na velikoj fešti u Hrvacama, Hrvace proslavljaju ulazak u 3. HNL i igraju poslijednji susret 4. HNL protiv Raštana. Nogometaši OSK-a u nedjelju igraju u Vodicama, a Glavice su gosti DOšK-a u Drnišu.