Ponedjeljak, 9.05.2016.

HEP testira novi sustav za uzbunjivanje na slivu Cetine

Sutra i prekosutra, 10. i 11. svibnja 2016. godine, u vremenu od 9 do 16 sati vršit će se funkcionalno ispitivanje novog sustava za uzbunjivanje na slivu rijeke Cetine nizvodno od brane Peruća do Omiša.
Na zahtjev HEP-a, Proizvodnje d.o.o., Sektora za hidroelektrane, Proizvodnog poduzeća HE Jug, Državna uprava za zaštitu i spašavanje izdala je suglasnost za provedbu gore navedenog testiranja.
Ovim putem obavještavaju se stanovnici Splitsko-dalmatinske županije, a posebno stanovnici sliva rijeke Cetine da, kada čuju zvuk sirene, ostanu mirni, jer se radi o nužnom ispitivanju spomenutog sustava radi zaštite ljudi i materijalnih dobara na području sliva rijeke Cetine.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Gradišćanski Hrvati posjetili Otok i SinjGradišćanski Hrvati, njih 110, iz župa Trajštof (Trausdorf) i Uzlop (Oslip) jučer su posjetili Otok i Sinj.
U prepunoj otočkoj crkvi uz koncelebraciju župnika fra Miroslava Ančića, svečanu svetu misu predvodio je i propovjedao vrhbosanski svećenik vlč. Željko Odobašić koji već dugi niz godina djeluje u Gradišću (Burgenlandu) u Austriji među Gradišćanskim Hrvatima, a trenutno je župnik u župama Trajštof (Trausdorf) i Uzlop (Oslip), kao i dekan Ruštanskog dekanata.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Danas 10. Olimpijski festival dječjih vrtića u Sinju

Danas će se na sinjskom gradskom stadionu, s početkom u 16,30 sati održati 10. Olimpijski festival dječjih vrtića pod sloganom ‘I ja ću biti olimpijac!’.
Na festivalu će nastupiti djeca iz svih vrtića s područja Cetinske krajine, ukupno 560 djece raspoređenih u 14 ekipa koji će igrati mali nogomet, trčati na 50 metara, natjecati se u štafeti 4*25 metara, bacati lopticu u dalj i skakati u dalj.
Ovim dugogodišnjim projektom Hrvatski olimpijski odbor želi djeci u najranijoj dobi približiti olimpijske vrijednost, izvrsnost i prijateljstvo. Poštovanje pravila igre i drugih natjecatelja te službenih osoba, fair play, samodisciplina, timski rad, samopoštovanje i odbacivanje nasilja najvažniji su elementi natjecanja Festivala, puno važniji od pobjede. Cilj je doprinijeti odgajanju djece putem sporta i poticanje harmoničnog razvoja intelektualnih, psihičkih i fizičkih vrlina djeteta.
Organizatori Festivala su Dječji vrtić Bili cvitak i Zajednica sportskih udruga grada Sinja.
IZVOR: WWW.FERATA.HR