Srijeda, 9.05.2012.

Vrlika gradi veslački kampU okviru projekta 'Od jezera do jezera – zeleni turizam' na Peručkom jezeru uskoro će početi prva faza izgradnje veslačkog kampa.Projekt 'Od jezera do jezera – zeleni turizam' zajednički su izradili Grad Vrlika i Općina Prozor-Rama iz BiH. Za njega su od Europske unije, odnosno iz IPA fondova koji prate i potpomažu razvoj u regiji i zemljama kandidata za ulazak u Europsku uniju, dobili oko 700.000 Eura bespovratnih sredstava. Grad Vrlika je za realizaciju Programa na svom području dobio 280 tisuća eura.

U okviru radova prve faze Projekta na Peručkom jezeru izgradit će se pristupna cesta dužine 1 kilometar i betonska rampa dužine 50 metara. Radovi bi trebali početi do kraja lipnja, a njihova je vrijednost oko 600 tisuća kuna.

Rok za provođenje prve faze Programa je do kraja veljače iduće godine, a u nastavku Projekta planirana je nabava pontona za silazak čamaca u jezero i startnih pontona, dva čamca za suce i montažni hangar za smještaj čamaca.

U okviru veslačkog kampa, Grad Vrlika planira i izgradnju smještajnih kapaciteta za veslače.

Partner Projekta je Veslački savez Grada Zagreba koji na Peručkom i Ramskom jezeru već desetak godina provodi pripreme.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Izlet članova Udruge umirovljenika

Udruga umirovljenika Sinj za svoje članove organizira izlet brodom od Omiša do Brača - Povlja i Hvara - Jelsa u subotu, 12. svibnja.Zainteresirani članovi informacije mogu dobiti u tajništvu Udruge ili na telefon 821 262, od 8 do 11 sati.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sportsko natjecanja udruge Novi put u štafetnim igrama pod nazivom "Štafetnim igrama ka zdravom životu!“

Udruga za prevenciju i pomoć u rješavanju problema ovisnosti Novi put dobila je od Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa financijsku potporu za svoj projekt prevencije ovisnosti „Mladi Grada Sinja – za zdrav život bez ovisnosti!“ koji se provodi u svim obrazovnim ustanovama na području Grada Sinja.

U sklopu navedenog projekta Udruga će 11. svibnja 2012.g. u petak u 10:00 sati u sportskoj dvorani Osnovne škole Ivana Lovrića u Sinju održati sportsko natjecanje u štafetnim igrama pod nazivom „Štafetnim igrama ka zdravom životu!“.
Natjecanje je namijenjeno za djevojčice i dječake, učenike petih i šestih razreda.
Voditelj projekta je gospodin Josip Malbaša,prof.

Udruga Novi put kroz projektne aktivnosti nastoji senzibilizirati mlade za problem zlouporabe droga, alkohola i pušenja te ih informirati i educirati o posljedicama konzumiranja svih oblika droga.

Svrha održavanja projekta je prevencija rizičnih oblika ponašanja (nasilje i konzumiranje svih sredstava ovisnosti) kod učenika.
  

ŽRK Sinj u lovu na opstanak

Rukometašice Sinja danas će s početkom u 19.30 sati u sinjskoj Školskoj sportskoj dvorani jurnuti po pobjedu od šest razlike protiv Umaga, koja je preduvjet za nastavak sna o igranju prvoligaškog rukometa i naredne sezone. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Kronika 192

Jučer je dovršeno kriminalističko istraživanje nad malodobnikom. Osnovano se sumnja da je u Sinju, ispred  disko  kluba  fizički napao 19-godišnjaka kojem su utvrđene teške tjelesne ozljede i zadržan je na daljnjem liječenju. Protiv malodobnika slijedi kaznena prijava nadležnom Državnom odvjetništvu za mladež.
IZVOR: PU SD