Subota, 9.05.2009.

"DAN EUROPE"



Danas, 9. svibnja, se u Sinju prvi put obilježava dan Europe. Cilj akcije je informiranje građana o različitim mitovima i legendama o Europskoj uniji, o procesu pridruživanja od kandidature do članstva, o financiranju iz europskih fondova i drugo. Akcija se održava na Pijaci podjelom letaka i informativnih publikacija o pridruživanju RH Europskoj uniji. Organizator akcije je Udruga Srma, čiji volonteri ovom prilikom dijele i kataloge za Udruge

HODOčAšćE

Hrvatsko katoličko društvo medicinskih sestara i tehničara Sinj za organiziralo je hodočašće hrvatskih katoličkih sestara Gospi sinjskoj. Cilj projekta je obilježiti međunarodni Dan medicinskih sestara, majčin dan i mjesec obitelji kroz duhovni rast medicinskih sestara, stručna predavanja te prikaz povijesnih i kulturnih znamenitosti Grada Sinja i Cetinskog kraja.

AKCIJA CRVENOG KRIžA SINJ

Sinjski Crveni križ jutros je na Trgu dr. Franje Tuđmana proveo akciju mjerenja šećera u krvi i tlaka, te pokaznu vježbu mladeži Crvenog križa.

SKUP PLANINARA DALMACIJE

Planinarsko društvo Jelinak iz Trilja domaćin je skupa planinara Dalmacije koji se održava na Kamešnici, na predjelu žlabina. Organizatori su najavili dolazak 500 planinara. Svi koji na skup planinara idu danas sobom trebaju ponijeti šatore zbog noćenja. U nedjelju je organiziran polazak u 8 sati s Gornjih Voštana. Istoga dana na žlabini u 12,30 sati don Josip Dukić služit će svetu misu. Sudionici skupa sobom trebaju ponijeti i pribor za jelo. Informacije i prijave na brojeve 098 832 611 ili 091 558 8196.

OBAVIJEST

Dječji zbor svetišta Gospe Sinjske sutra, 10. svibnja, će preko mise u 9 sati prigodnim programom i pjesmama "Hvala Vam mame" obilježiti "Majčin dan".

OBAVIJEST

U ponedjeljak, 11. svibnja, Grad Sinj dodijelit će tri stana u najam obiteljima i pojedincima lošijeg imovnog stanja, koje su nakon provedenog natječajnog postupka kao 5., 6. i 7. na Listi reda prvenstva za davanje stanova u najam. Potpisivanje Ugovora obavit će se u Gradskoj vijećnici, s početkom u 09,30 sati, a podjela ključeva biti će u 10,00 sati na adresi Trg Gojka šuška br. 8.

OBAVIJEST

Zbog velikog interesa, u Otoku će se ponovno održati kazališna predstava u tri čina "Eee-kako je to lipo bilo". Predstavu organiziraju pučki glumci KUD-a "Kamešnica" Otok, a održat će se večeras u općinskoj dvorani s početkom u 20 sati. Dobrovoljni prilozi namjenjeni su za humanitarne svrhe. Program će voditi baba Manda.

KINO DANAS

U sinjskom kinu večeras se prikazuje dječji film "čudovišta protiv vanzemaljca". Film je sinhroniziran na hrvatski, a početak je u 18,45 sati.

SPORT

Na sinjskom Hipodromu danas će se održati konjička priredba "4. galopski memorijal dr. Franjo Tuđman". Na trkama će nastupiti 35 grla iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije i Mađarske. Program će početi u 15,00 sati, a organizator je Galopski klub Mustang iz Glavica.

Junak sutra, 10. svibnja, u 27. kolu 2.HNL dočekuje ekipu Međimurja.

Rukometaši Cetinke bi pobjedom na domaćem parketu protiv Dubrovnika i kolo prije kraja ostvarili plasman u prvu ligu.

U nedjelju se u gospodarskoj zoni Dicmo održava prva seoska bikijada braće Bralić. Početak je u 13 sati.