Petak, 9.05.2008.

POčINJU PRIPREME ZA 293. SINJSKU ALKUNa sjednici Upravnog odbora Viteškog alkarskog društva na prijedlog alajčauša Tonća Bešlića, Upravni odbor donio je odluku o popisu alkara kandidata i alkara vježbenika za početak priprema na alkarskom trkalištu. Kako nas je obavijestio alajčauš Tonći Bešlić pripreme će početi u ponedjeljak 12. svibnja u 17 sati i 30 minuta na gradskom Hipodromu. Ove godine priliku za sudjelovanje na 293. alkarskim svečanostima dobiti će i 7 novih alkara vježbenika.

PRIJAM ZA SINJSKE MAžORETKINJE

Gradonačelnik Sinj dr. Ivan Nasić jutros je upriličio primanje za sinjske mažoretkinje koju su bile domaćini 12. državnog prvenstva u mažoret plesu. Gradonačelnik je istaknuo kako će grad za organizaciju prvenstva iz proračuna izdvojiti 5 tisuća kuna te je napomenuo kako je moguće ako se nastavi dinamika održavanja državnih prvenstava svakih četiri godini u Sinju kako je bilo dosada, sljedeće prvenstvo moglo biti u novoj športskoj dvorani.
Podsjetimo, prvenstvo se održavalo tri dana u Gradskoj dvorani, nastupilo je 826 mažoretkinja iz 26 gradova Hrvatske. Sinjske mažoretkinje na prvenstvu su osvojile 3 zlatne, 3 srebrne i 3 brončane medalje, a dvije ekipe mažoretkinja zastupati će Hrvatsku na evropskom prvenstvu koje će se održavati u Brnu 1.listopada.

PREZENTACIJA

Znanstveni novaci iz Instituta za filozofiju u Zagrebu, inače ustanove koja djeluje pri Ministarstvu znanosti obrazovanja i športa, danas u Osnovnoj školi Ivana Lovrića u Sinju prezentiraju projekt filozofsko-pedagoškog dijaloga na temu "Vrlina ljepota i sreća". Prezentacija je namjenjena djeci drugih i trećih razreda kroz koju je osmišljen pedagoški razgovor s naslovom Biti dobar, biti lijep, međusobno sretno živjeti.

"VEčERNJA šKOLA 4" ZA POMOć OBITELJI BABIć

Dramska Udruga Most iz Trilja priključila se akciji pomoći četveročlanoj obitelji Babić iz Novih sela, čije troje djece
su učenici Oš Trilj. U organizaciji ove Udruge danas će se u triljskom kinu, s početkom u 20,00 sati izvesti predstava "Večernja škola 4", autorice Nade Lapić. Ulaznice za predstavu neće se prodavati, no posjetitelji će moći ostaviti priloge za pomoć obitelji Babić.

"TJEDAN CRVENOG KRIžA"

Gradsko društvo Crvenog križa Sinj povodom "Tjedna Crvenog križa" organizira akciju mjerenja šećera u krvi, te krvnog tlaka zainteresiranim građanima. Akcija će se održati sutra, 10. svibnja, u petak na Trgu dr. Franje Tuđmana s početkom u 9 sati. Također sutra će mladež Crvenog križa iz Sinja održati pokaznu vježbu prve pomoći. Organizatori su pozvali građane Sinja da pristupe ovoj akciji te daju doprinos zdravlju.

OBAVIJEST

Klub žena liječenih na dojci Sinj organizira posjet Klubu žena u Omišu i svetištu Vepric pokraj Makarske. Pozivaju se volonterke Kluba, podržavatelji rada Kluba kao i žene liječene od raka dojke koje nisu članice kluba da se priključe ovom druženju i provedu vrijeme u razgovorima, savjetima i opuštanju. Prijevoz je besplatan, rezervacija mjesta je obvezna, a sve informacije mogu se dobiti na tel: 701-097 ili na mobitel 098/173-1949.
Polazak je u subotu u 8 sati sa Alkarskog trkališta, a povratak oko 19 sati.

POčEO UPIS DJECE U VRTć "žABICA" U OTOKU

Dječji vrtić žabica iz Otoka oglasio je upis djece za iduću pedagošku godinu. U tamošnji vrtić mogu se upisati djeca s navršene tri godine života pa do polaska u osnovnu školu. Na upis je potrebno donijeti fotokopiju rodnog lista i domovnice djeteta, potvrde o uposlenju roditelja, fotokopije rodnih listova druge dijece ako je riječ o obiteljima s četvero i više dijece te fotokopije riješenja o invalidnosti roditelja ako roditelj ima 50 %-tnu ili veću invalidnost iz Domovinskog rata. Upisi će trajati od 12 do 23 svibnja u prostorijama vrtića svakim radnim danom od 7 do 15 sati.

KINO DANAS

Na repartoaru sinjskog kina večeras su dva filma. U 18,30 sati prikazuje se avanturistička komedija "Asteriks na olimpijskim igrama", a u 20,15 sati američka romantična drama P.S VOLIM TE, u kojoj glavnu uloguu igra Hilary Swank.

SPORT


Sutra se igraju susreti 31. kola 3.HNL jug. Na Gradskom stadionu s početkom u 16,30 sati igraju Junak i Gošk iz Dubrovnika, a u isto vrijeme igraju u Konavlima Konavljanin i Hrvace.

Susreti 4. HNL jug igraju se u nedjelju.OSK na svom terenu dočekuje ekipu Vinjana, a Glavice gostuju kod Jadrana u Tučepima. Susreti počinju u 16,30 sati.

županijski ligaš Tekstilac u nedjelju gostuje u Ivanbegovini gdje mu je domaćin Kamen.

Sinoć su rukometašice Sinja u odgođenom susretu 16.kola druge lige u Metkoviću pobjedile domaći sastav Metkovića 33-22, a u poslijednjem kolu ove sezone u nedjelju u Sinju igraju derbi susret protiv Cetine.

Rukometaši Cetinke večeras u poslijednjem kolu igraju u svojoj dvorani s početkom u 19,30 sati protiv Hrvatskog Dragovoljca, a Kamičak svoj posljednji susret sezone igra sutra u Sinju s početkom u 15 sati protiv ekipe Koteks 2.

Nastavlja se prvenstvo hrvatske u Motocrossu utrkama u Zaboku. Odličan niz pokušat će nastaviti članovi Motocross kluba Cetina iz Graba. Početak nedjeljnog natjecanja je u 9 sati.