Utorak, 9.04.2019.

Ragbijaši uručili donaciju Ivanu Omrčenu

 
Iz Ragbi kluba Sinj izvijestili su kako ih je jučer, 8. travnja, nakon dolaska s liječenja iz Zagreba, posjetio Ivan Omrčen, bivši košarkaš KK Cetina i KK Alkar.

Tom prilikom vodstvo i igrači RK Sinj uručili su mu donaciju u iznosu od 14 tisuća kuna, koja je prikupljena za potrebe njegovog liječenja za vrijeme finala Kupa Hrvatske. Osim novčanog iznosa, uručeni su mu i prigodni darovi.

‘Ivan se zahvalio našim igračima i čestitao na osvojenom Kupu, te zahvalio svim sudionicima i Ragbi klubu Sinj. Naglasio je kako je bodrio naše momke u finalu preko live stream-a. Igrači i predsjednik Ivica Vučemilo su naglasili kako im je čast da su mi imali prilike bar malo olakšati ove teške trenutke kroz koje prolazi i da je ovo samo kap u moru, ali su izrazili i nadu da su svojim činom Ivanu pružili moralnu i ljudsku potporu te mu dali snage da se nastavi boriti. Sigurni smo kako će Ivan uskoro zdraviji i pun snage, imati prilike s naših tribina bodriti momke u novim pohodima na titule. Sretno ti Ivane’, poručili su iz Ragbi kluba Sinj.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sara Ivišić osvojila II. nagradu na Državnom natjecanju u Zagrebu

 
Na 57. hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa, koje se održava od 5. do 13. travnja 2019. godine u Zagrebu, nastupila je i učenica OGŠ Jakova Gotovca, Sinj Sara Ivišić.

Sara Ivišić natjecala se u disciplini gitara, u I. kategoriji te je osvojila II. nagradu u klasi prof. Vlade Brzovića.

Čestitamo učenici i njezinom mentoru!
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Odgođeno biskupsko ređenje mons. Ante Jozića

 
Biskupsko ređenje mons. Ante Jozića (52), imenovanog nadbiskupa Cisse i apostolskog nuncija u Bjelokosnoj Obali, zbog teških ozljeda koje je zadobio u prometnoj nesreći u tunelu Sveti Ilija, odgodit će se na neodređeno vrijeme.

Svečanost ređenja bila je predviđena za 1. svibnja u splitskoj konkatedrali svetog Petra, gdje je glavni zareditelj trebao biti kardinal Pietro Parolin, državni tajnik Svete Stolice. Pored ređenja u Splitu, za ovu veliku svečanost provode se u rodnom kraju monsinjora Jozića. U njegovoj rodnoj župi u Trilju, proslava je trebala biti 5. svibnja, ali sada su sva događanja odgođena.

Podsjetimo, sutra, 10. travnja u 11 sati i 30 minuta u crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske služiti će se sveta misa za oporavak mons. Jozića. Svetoj misi nazočit će svi svećenici s područja cetinskog kraja.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Križni put mladih i župe Gospe Sinjske te Cetinskog dekanata

 
Korizmeni križni put mladih i župe Gospe Sinjske te Cetinskoga dekanata održat će se u petak, 12. travnja.

Okupljanje vjernika je u podnožju brda kod Muzeja Cetinske krajine, od kuda će se u 11 sati krenuti prema Gospinom gradu. U pobožnosti Križnog puta sudjelovat će učenici sinjskih srednjih škola sa svojim profesorima i vjeroučiteljima, zbog čega će nastava biti skraćena. U pjesmi, molitvama i razmatranjima koja predvode mladi, pokornička će se procesija penjati brdom, zaustavljajući se pred postajama u prirodi.

Istoga dana poslijepodne će biti pobožnost korizmenog Križnoga puta za vjernike župe Gospe Sinjske. Polazak je od Muzeja Cetinske krajine u 17 sati. Križni put predvodit će sinjski franjevci i vjernici.
IZVOR: WWW.FERATA.HR