Četvrtak, 9.04.2015.

Rasprava o radnom nacrtu Zakona o hrvatskim braniteljima

U Alkarskim dvorima u Sinju sutra od 17 sati održat će se tribina na kojoj će se raspravljati o radnom nacrtu Zakona o hrvatskim braniteljima.
Inicijator održavanja ove tribine je Franko Vidović, saborski zastupnik SDP-a i član saborskog Odbora za ratne veterane, koji se prije nekoliko dana u Sinju sastao s predstavnicima nekoliko braniteljksih udruga. Vidović je pozvao sve branitelje da dođu na tribinu, zajedno rasprave i detektiraju sve probleme branitelja, kako bi u konačnici Zakon o hrvatskim braniteljima bio što kvalitetniji.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Veliki koncert povodom 33. rođendana Sinjskih Maligana

Povodom 33. rođendana Sinjskih Maligana, na košarkaškom igralištu u Sinju sutra od 20 sati i 30 minuta održat će se veliki koncert.
Svi su pozvani da uveličaju jednu veliku obljetnicu, da dođu u velikom broju sa šalovima i majicama Alkara i Maligana. Na koncertu će se proslaviti više od tri desetljeća postojanja ove navijačke skupine, koja pruža podršku sinjskim sportskim klubovima i hrvatskim reprezentacijama, kao i nedavni ulazak Alkara u Ligu za prvaka.
Na koncertu nastupaju Iva Ajduković, Ljuta kuća, 6wild, Nosači zvuka, te M.O.R.T. (acoustic). Ulaz je 10 kuna.
Organizator priprema i neka iznenađenja poput bakljade, druženja i slikanja s igračima Alkara, te nastupa posebnog gosta. Afterparty će biti u bivšoj vojarni od 00,30 sati.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Vrličani piju najkvalitetniju vodu u HrvatskojHrvatska ima jednu od najboljih voda na svijetu. Voda u Splitsko-dalmatinskoj županiji spada među 5 najkvalitetnijih voda u Europi, a najkvalitetniju vodu u Hrvatskoj piju Vrličani s Vukovića vrila.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Privremeno zatvaranje Brze ceste Solin – Klis

Zbog radova interventnog servisa, istočni kolnik (smjer Split – Dugopolje) državne ceste D-1, ‘Brza cesta Solin – Klis’, bit će zatvoren za sav promet noću,  9./10. travnja (četvrtak/petak) od 21 do 6 sati.
Obilazni pravac je županijska cesta Ž-6253, ‘Stara kliška cesta’.
Iz Hrvatskih cesta mole sudionike u prometu za strpljenje i razumijevanje te poštivanje privremene prometne signalizacije.
IZVOR: WWW.FERATA.HR