Subota, 9.04.2011.

FESTIVAL ZNANOSTI SINJ 2011.Svake se godine u Hrvatskoj održava Festival znanosti pod organizacijom Sveučilišta u Splitu, Zagrebu, Rijeci i Osijeku u suradnji s Tehničkim muzejom i British Councilom, a pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa.

U Sinju samo krenuli prošle godine sa održavanjem istoga i postigli značajne rezultate. Gostovali su brojni poznati znanstvenici, održani su zanimljivi sati fizike, kemije i biologije u osnovnim i srednjim školama te su održane brojne tribine.

Ove godine nam je u planu napraviti korak dalje tako u goste pozovemo znanstvenike i popularizatore znanosti iz susjednih zemalja.
Program Festivala možete preuzeti ovdje.
...

Sutra na Rudi 1. kolo HML-a

Hrvatska mušičarska liga održava se već nekoliko godina i ima za cilj športskim ribolovom selektirati najuspješnije ribiče za velika međunarodna natjecanja. Petorica prvoplasiranih ribiča u ligi postaju članovi reprezentacije Hrvatske. Osim tog izbora, cilj HML je i promidžba mušičarenja kao načina ribolova općenito.
 Pošto se pravilima lige sva riba nakon mjerenja neozlijeđena vraća natrag u vodu, promiče se način ribolova 'ulovi i pusti'.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

...

Obavijest iz BZ 'Patriot'

Braniteljska zajednica 'Patriot' obavijestila je svoje članove i volontere da su osigurane ulaznice za humanitarni koncert 'Ruke za Japan'.
Koncert će se održati u utorak, 12. travnja u Spaladium areni, s početkom u 21 sat. Zainteresirani članovi i volonteri mogu se javiti koordinatoru na broj 098/707-900.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sport

Pred nama je još jedan bogati športski vikend, iz kojeg izdvajamo:

Subota, 09.travnja 2011.
KOŠARKA
5. kolo A1 košarkaške lige za prvaka: 20,00h KK Zabok - KK Alkar

NOGOMET
22.kolo 2.HNL: 16,00 Junak - Mosor
25.kolo 3.HNL jug: 16,00 Dinara - Hrvace

RUKOMET
2. HRL – jug (rukometaši): 18,00 Opuzen-Kamičak
18,00 Trilj Pršut Voštane-Metković 1963

RAGBI
1.HRL 9.kolo: 14,00 Vilani Rijeka-Sinj
IZVOR: WWW.FERATA.HR
...

Kino danas

U sinjskom kinu s početkom u 20 sati i 15 minuta prikazuje se film 'Kraljev govor'. Riječ je o filmu koji je dobio četiri Oscara, uključujući i onaj za najbolji film, najbolju mušku ulogu i najbolji scenarij.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Prohodnost cesta

Na autocesti A 1 radovi su na čvoru Jastrebarsko (u smjeru Zagreba) i od južnog izlaza tunela Sveti Rok do vijadukta Božići gdje promet teče dvosmjerno, jednom stranom kolnika.

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac, zatvoren je izlaz Lužani u smjeru Slavonskog Broda. Obilazak je preko čvorova Nova Gradiška ili Slavonski Brod zapad.

Na autocesti A 4 Zagreb-Goričan između čvorova Kraljevečki Novaki i Popovec, u smjeru Varaždina, zbog radova, vozi se jednim trakom.
IZVOR: HAK
...