Petak, 9.04.2010.

Natan Zlodre osvojio 1. nagradu u kategoriji električne gitare za glazbenike do 18. godina

Na prvom međunarodnom festivalu gitare, koji se održao u Omišu nastupio je mladi Sinjanin Natan Zlodre, učenik 4. razreda Osnovne Glazbene škole Jakova Gotovca, u klasi prof. Zorana Melvana. U kategoriji klasične  gitare, u kojoj je predstavljao svoju školu, osvojio je srebrno priznaje za 5. mjesto.
Vrlo zapažen nastup Natan Zlodre imao je u kategoriji električne gitare za glazbenike do 18. godina, gdje je osvojio 1. nagradu.
Na natjecanjima u gitari, u okviru festivala, sudjelovalo je oko 160 natjecatelja iz 5 zemalja.

Uskrsni molitveni susret

Sutra, 10. travnja, u 14,30 sati u Crkvi Gospe Sinjske održat će se uskrsni molitveni susret svih članova župnih zajednica, koji je otvoren i drugim zainteresiranima. Voditelj susreta je fra Zvjezdan Linić.

Obavijest iz HEP-a

Zbog radova na elektroenergetskim postrojenjima sutra, 10. travnja će od 9,00 do 14,00 sati bez struje biti potrošači na području Sičana i Brnaza, naseljee Kukuz te potrošači uz državnu cestu Brnaze–Trilj, od restorana Glorija do kuće Mandac.
U slučaju lošeg vremena radovi će se odgoditi.

Ujutro u 4 sata djelatnici Autoprijevoza okupljanjem na kolodvoru počet će najavljeni štrajk

Ujutro u 4 sata djelatnici Autoprijevoza okupljanjem na kolodvoru počet će najavljeni štrajk. Neće se voziti niti jedna autobusna linija dok poslodavac ne prihvati minimalne zahtjeve vezane za plaću i potpis kolektivnog ugovora, kazao je u ime sindikata u Autoprijevozu Ante Buljan. Kazao je kako će pristup kolodvoru biti blokiran.
Vice Barbir direktor Promet Makarska, kaže kako će, prema njegovim saznanjima, u štrajku biti najviše 11 vozača, pa će se s ostalim djelatnicima organizirati nesmetani prijevoz putnika na svim relacijama. Što se tiče nastavka pregovora Barbir je naglasio da poslodavac ostaje pri ranijem stavu koji je iznio sindikatima, navodeći kako povećanje plaće u ovom trenutku nije moguće.
Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, podružnica Sinj, uputila je nadležnim državnim institucijama dopis o slučaju Autoprijevoz, u kojem između ostalog ističu kako su sindikalnim čelnicima uskraćena radnička prava.

U Sinju prikupljeno 36 doza krvi

U akciji darivanja krvi, koja je održana u prostorijama Crvenog križa u sinju, prikupljeno je 36 doza krvi.

Obavijest

Udruga 4+ danas, 9. travnja, će u župnoj crkvi u Otoku održati tribinu na kojoj će predstaviti statut Udruge obitelji s 4-vero i više djece. Tribina će se održati u dvorani za vjeronauk u 19,00 sati. Na tribinu su pozvane sve obitelji a 4-vero i više djece, kako bi se upoznali s osnovnim razlozima okupljanja, programom i ciljevima Udruge.

"Uskršnji koncert"

Sinjanka Marija Župić, dipl. klarinetistica, koja živi i radi u Zagrebu, danas, 9. trvnja, će u Galeriji Sikirica u Sinju održati Uskršnji koncert, uz pratnju pijanistice Andree Feitl. Koncert je organiziran uz potporu Ministarstva kulture, a počet će u 20.00 sati.

U okviru projekta međunarodne razmjene učenika u Sinj danas, 9. travnja, dolazi grupa od 12 učenika i 2 profesora iz Italije

U okviru projekta međunarodne razmjene učenika u Sinj danas, 9. travnja, dolazi grupa od 12 učenika i 2 profesora iz Italije, grada prijatelja Sansepolcro. Talijani će u Sinju boraviti tjedan dana. Među sinjskim gimnazijalcima vlada veliki interes za razmjenu učenika, te će njih 20, u pratnji dva profresora, u uzvratni posjet Italiji otputovati u rujnu.

Obavijest

Udruga umirovljenika Sinj sutra, 10. travnja, organizira za svoje članove jednodnevni izlet u Benkovac. Po povratku održat će se druženje u restoranu Junak.Sve informacije mogu se dobiti na telefon 821-262

Obavijest

Otkazana predstava „Veronikin rubac“ u izvedbi dramske sekcije društva „Košuta“ iz Košuta održat će se sutra, 10. travnja, s početkom u 19 sati u prostorijama OŠ Košute.

Kino danas

U sinjskom kinu ovog vikenda u 18,30 sati prikazivat će se film  Oskarovac „Nebesa“, animirani film koji je sinkroniziran na Hrvatski jezik.
U 20,00 prikazuje se Hrvatski film “Na putu“. Glavne uloge Zrinka Cvitešić i Leon Lučev.

Sport

ŠD Brnaze sutra, 10. travnja, na ŠC „Ante Mandac“ organizira prvi memorijalni turnir u gađanju glinenih golubova u sjećanje na poginule hrvatske branitelje iz Brnaza. Početak je u 09,00 sati.

Junak na svom travnjaku dočekuje Rudeš, a na tu utakmicu klub navijača Sinjski Maligani poziva sve svoje članove, simpatizere i sve ljubitelje Junaka na proslavu 28. rođendana Maligana. Inače prostorije kluba navijača bit će otvorene već od ranog popodneva odakle se organizirano kreće na utakmicu koja počinje u 16 sati.

Odbojkaški klub Sinj, najmlađe kadetkinje, na Državnom prvenstvu u mini odbojci osvojile su 3. mjesto. Na međunarodnom uskršnjemm turniru u Zagrebu u konkurenciji 24 ekipe osvojile su 2. mjesto. Izgubile su u finalu od Zagreba 2 : 1. u mini odbojci.

13.Sinjski New Balance polumaraton

SINJ – u organizaciji AK Sinj, a pod pokroviteljstvom Grada Sinja,  Splitsko-dalmatinske županije, kavane – slastičarne Cukarin iz Splita i prirodne izvorske vode Cetina iz Vrlike u nedjelju 11. travnja će se u Sinju održati 13. Sinjski New Balance polumaraton. Ovo je ujedno i pojedinačno prvenstvo države u cestovnom trčanju, 3. kolo Hrvatske cestovne lige – HUCIPT, juniorsko pojedinačno i ekipno prvenstvo države u cestovnom trčanju na 5 kilometara te 4. utrka građana na 5 kilometara. Glavni sponzor utrke je tvrtka New Balance koja je ujedno i generalni sponzor New Balance cestovnog i planinskog kupa. Treba kazati da je start ove utrke u 9,30 sati na Trgu Kralja Tomislava ( kod pošte ),  te da će svečano proglašenje pobjednika biti u hotelu Alkar u 13 sati, kada će biti proglašeni i pobjednici New Balance cestovnog kupa za 2009. godinu kojima će predstavnik New Balanca kao glavnog pokrovitelja  i  Sportskih novosti kao medijskog pokrovitelja uručiti nagrade najboljima u protekloj godini.
Piše: Petar Norac Kevo Sportske novosti

4. Mosor Grebbening - kamo, kuda, koliko?

Drage natjecateljice i natjecatelji, donosimo vam nekoliko detalja o ovogodišnjoj Grebbening stazi. Utrka će biti drugačija jer starta i završava u Omišu zbog čega najveći dio utrke neće biti samo greben nego će biti i drugačijih terena dosad možda i neviđenih na Mosoru - livada, proplanaka, makadama, cesta i slično. To otvara mogućnost za bolji plasman i onima koji više vole trčati, a manje skakutati po grebenu. Ali ne bojte se :) Bit će i skakutanja i penjanja i to naročito na ultri. ...

Stanje na cestama

Do 18 sati na autocesti A1, zbog redovnog održavanja bit će zatvorena lijeva cijev tunela Brinje (smjer Zagreb). Prometovat će se dvosmjerno, desnom tunelskom cijevi (smjer Split), uz ograničenje brzine od 60 km/h.
S poboljšanjem vremenskih prilika, sve je veći broj motociklista na cestama u RH. Motociklistima savjetujemo da obilaze vozila u za to predviđenom traku, poštuju sve prometne propise, voze bez naglih promjena smjera i održavaju što veće odstojanje od ostalih vozila, posebice onih koji se nalaze iza njih, s obzirom na to da je zaustavni put motocikala u opasnim situacijama primjetno kraći od onog mnogo težih automobila ili teretnih vozila. Vozačima automobila se savjetuje da obavezno provjere mrtvi kut, da skreću isključivo s pokazivačima smjera, kao i da poštuju prednost prolaska na križanjima.
IZVOR: HAK