Četvrtak, 9.04.2009.

HDZ SE ISPRIčAO STUDENTIMA

Na portalima Slobodne Dalmacije i Indeksa objavljen je članak u kojem se navodi kako dvojica sinjskih studenata tvrde da su bez svog znanja i odobrenja postali članovi HDZ-a. Jedan odstudenata tvrdi kako on i kolega nisu politički aktivni te su se požalili novinaru Slobodne Dalmacije i predsjednici sinjskog SDP-a koja nam je to potvrdila u razgovoru. Tajnik županijskog HDZ-a Duško Veža kazao je za Hit radio kako je objavljena informacija točna, te da je došlo do proceduralnih pogreški.

OBAVIJEST

Predsjednik gradskog vijeća Grada Sinja Miloš Balić danas je obavijestio kako prijedlog Kluba Vijećnika SDP-a i HSU-a o sazivanju izvanredne sjednice Gradskog Vijeća nema nikakvog zakonskog, statutarnog ili poslovničkog uporišta. Obrazloženje predsjednika Gradskog Vijeća donosimo u cijelosti u dnevniku Hit radija u 16 sati.

"VELIKI čETVRTAK"

Danas je Veliki četvrtak. To je dan Isusove posljednje večere. Crkva ulazi u sveto trodnevlje, u sjećanje, komunikaciju kroz liturgiju i molitvu Isusovih posljednjih dana i djela. U sinjskom svetištu u 07,00 sati održana je jutarnja molitva iz časoslova,a obred velikog četvrtka od 19,00 sati predvodit će apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj msgr.Mario Roberto Cassari. Hit radio će izravno prenositi obrede Velikog četvrtka iz crkve čudotvorne Gospe Sinjske.

OBAVIJEST

Danas u 9 sati u prostorijama Crvenog križa počet će podjela poklon paketa korisnicima stalne pomoći Centra za socijalnu skrb u Sinju. Dodajmo kako će se Uskrnice i poklon paketi moći preuzeti do petka do 12,00 sati

SPORT

U susretu 7. kola košarkaške lige skupina za ostanak Alkar je na svom terenu poražen od Borik Puntamike 60-78.

U susretima odgođenog kola 4.HNL jug Glavice su na svom travnjaku poražene od Uranije 0-1, dok su nogometaši OSK-a pobijedili u Otoku Gusara iz Komina 2-0.

Danas je na rasporedu 22. kolo 2. HNL. Junak je gost Slavonca u Starim Perkovcima. Susret počinje u 16 sati, a na gradskom stadionu u Sinju sastaju se Trogir i Imotski.

Sinj: jedna osoba zaražena brucelozom

Iz nastavnog Zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije potvrđeno je da je jedna osoba sa šireg sinjskog područja zaražena brucelozom koja se pojavila kod stada ovaca i koza u posjedu jednog stočara iz mjesta Runjina vlaka.

Epidemiolog iz zavoda dr. Ana Kokot je rekla kako su obaviješteni svi izabrani liječnici opće medicine, te poduzete sve potrebne mjere kako bi se zaštitile osobe koje su bile u kontaktu sa zaraženim životinjama.

Državna veterinarska inspekcija je eutanazirala 50 grla iz stada posjednika na predjelu Runjina vlaka prije nekoliko dana kad je stigla potvrda iz Veterinarskog instituta u Zagrebu da je stado zaraženo brucelozom, i to onim tipom koji je opasan za ljude, odnosno prenosiv.

To je utvrđeno analizom uzoraka krvi koja se redovito provodi prema Uredbi za kontrolu stoke na moguća pojavljivanja zaraznih bolesti.
IZVOR: SLOBODNA DALMACIJA