Srijeda, 9.03.2011.

Poziv Grada Sinja

Grad Sinj poziva vlasnike i posjednike obiteljskih kuća i višestambenih objekata koji nemaju kućni broj ili im je rješenjem katastra dodijeljen novi kućni broj, na preuzimanje pločica sa brojevima za oznaku zgrada za naselja Sinj, Glavice, Brnaze, Turjaci, Radošić, Lučane, Karakašica, Jasensko, Čitluk, Bajagić, Obrovac Sinjski, Zelovo, Gljev.
Pločice se, bez naknade, uz predočenje osobne iskaznice mogu podići svakim radnim danom, počevši od 10. ožujka 2011. godine u vremenu od 09 – 11 sati te od 12-15 sati, na adresi Dragašev prolaz 10 (zgrada gradske uprave) u Gradskoj vijećnici.
Pozivajući Vas na preuzimanje oznaka zgrade, ujedno Vas izvješćujemo da od 01. siječnja. 2011. god. svaka zgrada mora biti označena, zbog predstojećeg popisa stanovništva, uručenja pošte, mirovina, kao i izrade osobnih dokumenata jer se ukidaju adrese sa bb i 00, dok vlasnici i posjednici koji ne budu imali kućni broj mogu biti novčano kažnjeni.
Zamjenik gradonačelnika
Zoran Vujanović, dipl.iur
IZVOR: WWW.FERATA.HR

CSI Bol: svjetska elita forenzičara otkriva ubojicuNa velikom skupu forenzičarske elite koji će se od 20. do 24. lipnja održati u Bolu na Braču, u organizaciji dr. Dragana Primorca, bit će predstavljene tehnike kakve još nisu viđene ni u TV-seriji CSI Miami
Zvuči kao SF, ali u skorijoj budućnosti forenzičari će na temelju biološkog traga pronađenog na mjestu zločina, osim spola, moći otkrivati i izgled počinitelja te time ubrzavati rješavanje zločina.
...

Neka njega vatra pali!

Iljade Sinjana jučer su se sjatile na Pijacu i došle vidit prisudu čoviku šta in je kriv za sve loše u prošloj godini. E, a ovi put nije paga 'vuk s planine' nego 'lički medvid'. Čast titule 'Sinjskog Krnjevala' zapala je ministra zdravstva dotura Darka Milinovića. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Poziv za prijavu kandidata za Program zapošljavanja nezaposlenih osoba u Javnim radovima na području Grada Sinja u 2011. godini

Na temelju Zaključka Gradonačelnika Grada Sinja o pokretanju inicijative za provedbu Programa Javnih radova od 25. veljače 2011. godine, Upravni odjel za društvene djelatnosti Grada Sinja objavljuje Poziv za prijavu kandidata za Program zapošljavanja nezaposlenih osoba u Javnim radovima na području Grada Sinja u 2011. godini.
Programom Javnih radova obuhvatit će se projekti iz područja socijalne skrbi, zaštite i uređenja okoliša, te održavanja i komunalnih djelatnosti.
...

Općina Otok: Poziv za javne radove

Općina Otok uputila je poziv nezaposlenim osobama za prijavu na rad u javnim radovima. Poziv se odnosi na osobe iz evidencije Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, koje će biti raspoređene u programe održavanja javnih površina i uređenja okoliša i pomoći u kući starijim i nemoćnim osobama. Za navedene programe traži se ukupno 27 osoba.
Kriteriji za zapošljavanje u programima javnih radova utvrđeni su od strane HZZ. Prednost pri zapošljavanju imat će osobe koje su u evidenciji HZZ duže od 36 mjeseci. Prijavi je potrebno priložiti preslik osobne iskaznice, potvrdu HZZ-a i dokaz o ispunjavanju jednog ili više uvjeta propisanih od strane HZZ-a, Prijave se dostavljaju najkasnije do 10. ožujka 2011. godine u prostorijama općinske uprave (soba broj 5.).
Predviđeno trajanje radova je 6 mjeseci i to od 01. svibnja do 31. listopada 2011. godine. Sve dodatne obavijesti mogu se dobiti u Općini Otok, tel. 834-503.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Hrvace: Program javnih radova

Općina Hrvace uputila je javni poziv za prijave kandidata za Program zapošljavanja nezaposlenih osoba u javnim radovima na području Hrvaca. Programom će se obuhvatiti projekti iz područja komunalnih djelatnosti i socijalne skrbi, a sredstva za financiranje osiguravaju Zavod za zapošljavanje i Općina Hrvace.
Na Javni poziv mogu se prijaviti nezaposlene osobe s prebivalištem na području Općine Hrvace, koje su u evidenciji Zavoda za zapošljavanje.
Načelnik Općine Dinko Bošnjak kaže kako je u planu zaposliti 20 osoba na rok od 6 mjeseci. Zainteresirani kandidati trebaju se prijaviti do 14. ožujka.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Pepelnica - početak korizme

Danas je Pepelnica, kojom za katolike počinje najozbiljnije i najplodnije razdoblje crkvene godine - korizma, koja traje 40 dana, a završava na Veliki petak. Početak i kraj korizme označava se najozbiljnijom pokorom - strogim postom i nemrsom. Strogo postiti znači samo jedan put na dan do sita se najesti, a ne mrsiti znači ne jesti meso niti mesne prerađevine.
Mnogi kršćani u korizmi se odreknu nečega što im je osobito drago, npr. mesa, alkohola, cigareta,... dok se neki odluče na osobitu pokoru kako bi se oslobodili nekoga grijeha ili pogreške, pa u život nastoje uvesti neku korisnu naviku.
IZVOR: WWW.FERATA.HR
...

Kronika 192

Jučer,08.03.2011.g., dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjakinjom koja je prethodni dan, 07.03.2011.g. oko 17,50  u Dicmu na  benzinskoj postaji zatečena u osobnom vozilu marke Fiat Punto, kada je predala 4 PVC paketića heroina sveukupne težine 8,2g. Zbog osnovano sumnje u počinjenje kaznenog djela Zlouporabe opojnih droga, uz odgovarajuću KP-u privedena je IS ŽS.
IZVOR: PU SD

Stanje na cestama

Na autocesti A 1 kroz tunel Sveti Rok u smjeru Splita vozi se jednim trakom, a od južnog ulaza u tunel Sveti Rok do službenog prijelaza Božići (od 227. do 237. km) vozi se dvosmjerno, desnom stranom kolnika, uz ograničenje brzine od 60 km/h.
Za sav promet zatvorene su ceste:
- D 70, Omiš-Gata-čvor Blato n/C, poddionica Omiš-odvojak za Gata, zbog radova. Obilazak je cestom Ž6142 Naklice-Tugare-Žrnovnica-Strožanac, ili cestom D 8 Strožanac-Dug Rat-Omiš.
- D 512 Makarska-Vrgorac na predjelu Stupica, zbog odrona. Obilazak od Makarske prema Vrgorcu je Jadranskom magistralom (D 8) preko Ploča ili autocestom A 1, između čvorova Šestanovac i Ravča.
Na Jadranskoj magistrali (D 8), vozi se naizmjence, jednim trakom na Šibenskom mostu i kroz mjesto Duće, kod Omiša.
IZVOR: HAK