Utorak, 9.03.2010.

Šumska šteta na predjelu Šušnjevača

Radi se o šumskoj šteti koja je počinjena, od strane nepoznatog počinitelja, na predjelu Šušnjevača, u sastojini crnog bora, a kojom gospodare Hrvatske Šume - Šumarija Sinj. Izlaskom na teren, utvrdili smo štetu koja je pri tome počinjena i obračunali prema šumsko odštetnom cjeniku. Počinjena šteta iznosi 4140,00 kn te ćemo, općinskom državnom odvjetništvu i policijskoj postaji Sinj, podnijeti kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja.
Ovim putem pozivamo sve one, koji eventualno znaju tko je počinitelji ove štete, da prijave, nama u šumariju ili policiji kako bi navedena prijava bila dopunjena s imenom ili imenima počinitelja
Upravitelj Šumarije
Ivan Šarčević dipl.inž.šum.

Održana godišnja skupština udruge navijača Dinama Sinja i Cetinskog kraja

Sinoć je održana godišnja skupština udruge navijača Dinama Sinja i Cetinskog kraja koja je imala i izborni karakter. Na skupštini se između ostalog razgovaralo o dosadašnjem radu udruge u 2009. godini, te je ovo Izvješće i jednoglasno prihvaćeno. Za novog dopredsjednika udruge izabran je Martin Zebić iz Dicma, tajničke poslove obavljat će Boško Gugić. Od samog osnutka udruge 17.06.2009 godine zaključno s jučerašnjim danom udruga broji 52 člana, a posebno nas raduje i veseli činjenica da su 22 člana sudionici Domovinskog rata izjavio je predsjednik uduge Davor Moro.
Na kraju ove skupštine upućen je javni poziv vijećnicima grada Sinja da u interesu nogometa, Junaka usvoje finanancijska sredstva namijenjena Junaku koja su mu dovoljna za natjecanje u 2. HNL, a isto tako upravi Junaka naglašava se da raspolaganje financijskim sredstvima bude transparentno. Na kraju Davor Moro je u ime Udruge naglasio da je NK Junak jedan od svetinja Cetinskog kraja i da se preko voljenog kluba ne bi smjeli ubirati jeftini politički punti koji dolaze s bilo koje političke orijentacije.

Gradonačelnik Ivica Glavan u radnom posjetu u Splitsko-dalmatinskoj županiji

Danas, 9. ožujka, je  gradonačelnik Grad Sinja u Splitsko-dalmatinskoj županiji održao je radni sastanak s dožupanom gosp. Lukom Brčićem i Pročelnikom Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport gosp. Zdravkom Omrčenom.
Naglasak je bio na projektu izgradnje osnovne škole Fra Pavla Vučkovića, gdje je gradonačelnik istaknuo da Grad Sinj ostaje pri prvoj predviđenoj lokaciji za izgradnju, odnosno prostoru bivšeg pazara, te da je projektna dokumentacija za školu dovršena. Također je istaknuo da je Grad spreman sufinancirati  dio izgradnje a isto da očekuje i od Županije Splitsko dalmatinske, te Vlade RH i nadležnog Ministarstva.
Na kraju je konkretizirano da će Grad Sinj i županija Splitsko Dalmatinska sa svojim zahtjevima i  prijedlozima ići prema Vladi RH i Ministarstvu obrazovanja, znanosti i športa kako bi se dogovorili modaliteti izgradnje.

Otvorene ponude po objavljenom natječaju za prodaju zlatnog i srebrnog numizmatičkog novca

U uredu Viteškog Alkarskog društva danas su otvorene  ponude po objavljenom natječaju za prodaju zlatnog i srebrnog numizmatičkog novca. Na natječaj su pristigle dvije ponude. Povjerenstvo koje je zaduženo za ovaj natječaj ustvrdilo je da je ponuda jedne zagrebačke tvrtke nepravovaljana i ne odgovara uvjetima u natječaju, dok je ponuda firme Rauch iz Beča pravovaljana te je kao takva prihvaćena. U daljnjem postupku oko prodaje odlučit će se na slijedećoj sjednici upravnog odbora VAD-a. Naime bečka trvtka u potunosti želi otkupiti zlatnike i srebrenjake izdane povodom različitih obljetnica kao što su:
-200. godina od rođenja Vuka Stefanovića Karadžića,
-29. šahovske olimpijade,
-Samit nesvrstanih 1989.  godine.

Obavijest

Sutra,10. ožujka 2010., počinje isplata mirovina za veljaču 2010. korisnicima računa otvorenih u poslovnim bankama.

Obavijest

U petak, 12. ožujka, se održava edukacija o važnosti preventive  u liječenju raka dojke uz mogućnost ultrazvučnog pregleda. Prijave se zaprimaju na telefon 821-121,  akciju je organizirao socijaldemokratski forum žena SDP-a

Kino danas

U sinjskom kinu u 20,00 sati prikazuje  se avanturistički akcijski film „Knjiga iskupljenja“. U glavnim ulogama igraju Denzel Washington i Gary Oldman.

Sport

Danas, 9. ožujka, se igraju susreti 3. HNL jug. Od 15 sati Hrvace igraju u Kaštel Sućurcu protiv domaćeg Jadrana.

Stanje na cestama

Samo osobna vozila smiju prometovati dionicom autoceste A 1, Sveti Rok-Maslenica, državnom cestom i dionicom Jadranske magistrale od Novog Vinodolskog do Svete Marije Magdalene.

Državna cesta D 54 Maslenica-Zaton Obrovački otvorena je za sva vozila.

Za teretna vozila teža od 3,5 t, vozila s natkrivenim teretnim prostorom, autobuse, motocikle i vozila s kamp prikolicama zbog olujna vjetra promet je zabranjen:
- autocestom A 7 Orehovica-Sv. Kuzam
- dionicom autoceste A 6, Rijeka-Zagreb, od Kikovice do Delnica ...