Ponedjeljak, 9.03.2009.

VIJESTI IZ TRILJA


FOTO: Filip Ratković

Hrvatska stranka umirovljenika Gradska organizacija Trilj na lokalne izbore ići će samostalno. Za 15-tak dana stranka će odlučiti hoće li imati svoga kandidata za gradonačelnika. Od lokalnih izbora očekuju ulazak u Gradsko vijeće i participiranje u gradskoj vlasti.

DIJANA BREKO, PONOVNO IZABRANA ZA PREDSJEDNICU FORUMA žENA SDP-a SINJA

Dosadašnja predsjednica Foruma žena Gradske organizacije Sinj Dijana Breko na jučerašnjoj izbornoj skupštini ponovno je izabrana za predsjednicu. Na čelu Foruma žena SDP-a bit će sljedeće četiri godine.

SJEDNICA GRADSKOG ODBORA HDZ-a GRADA SINJA

Večeras u 20 sati, održat će se sjednica Gradskog odbora HDZ-a Sinj. Na sjednici će se donijeti odluka o kandidatu ove stranke za gradonačelnika na lokalnim izborima. Prije nekoliko dana predsjedništvo sinjskog HDZ-a potporu je dalo aktualnom gradonačelniku Ivanu Nasiću.

POčINJE ISPLATA MIROVINA

Isplata mirovina za veljaču počet će sutra, 10. ožujka, izvijestio je Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje. Mirovine će najprije primiti korisnici računa u poslovnim bankama. Prošloga mjeseca mirovinu je primilo milijun i 150 tisuća umirovljenika, a za isplatu su bile osigurane 2,8 milijarde kuna. Prosječna siječanjska mirovina iznosila je 2 tisuće 126 kuna.

VIJESTI IZ TRILJA

U Muzeju grada Trilja održava se likovna crtačko - modelarska radionica, koja je organizirana u okviru muzejske pedagogije, u suradnji s Gradom Triljem. Radionicu vodi prof. Mate šimundža, a namijenjena je prvenstveno djeci školskoga uzrasta. Svrha održavanja je organiziranje izložbe, povodom obilježavanja Dana muzeja 18. svibnja, na kojoj će biti predstavljeni radovi nastali na radionici. Dodajmo kako se radionica održava svakoga utorka, četvrtka i subote, od 16,00 do 18,00 sati, do mjeseca travnja.

KINO DANAS

U sinjskom kinu još samo večeras u 19.30 sati prikazivat će se američka komedija "Rat među nevjestama".

SPORT

Rukometaši triljske Cetinke pobjedom u Kninu 27:20 izbili su na prvo mjesto druge lige za rukometaše. Sinjski Kamičak u šibeniku je poražen od šibenika 30:26.

OSK i Glavice jučer su u Otoku rezultatom 1:1 odigrali utakmicu 4. Hrvatske nogometne lige - jug.