Petak, 9.03.2007.

OSPOSOBLJAVANJE ZA ZANIMANJE ZAVARIVAč I BRODOCIJEVAR

Hrvatski zavod za zapošljavanje organizira stručno osposobljavanje za zanimanja zavarivač i brodocijevar. Uvjeti su najmanje završena osnovna škola, zdravstvena sposobnost, starost do 40 godina i prijava na evidenciji Zavoda. Troškove školovanja osigurava Hrvatski zavod za zapošljavanje, kao i novčanu pomoć za vrijeme osposobljavanja, troškove prijevoza i liječnički pregled. Prijave se primaju do 15. ožujka, a sve informacije mogu se dobiti kod savjetodavca u ispostavi Zavoda.

PREDAVANJE

Sutra u velikoj dvorani Franjevačkog samostana održati će se predavanje dr. fra Luke Tomaševića na temu «Uloga roditelja u spolnom odgoju djece». Predavanje počinje u 18 sati , a namijenjeno je roditeljima ovogodišnjih prvopričesnika iz sinjske župe, kao i svim drugim zainteresiranim roditeljima.

IZLOžBA SLIKA

Izložba slika Loare Blažević otvoriti će se u utorak, 13. ožujka, u galeriji Galiotović.

"DANI KRšćANSKE KULTURE" U TRILJU

Krajem ožujka u Trilju će se održati dio programa «Dani kršćanske kulture 2007»,projekt koji već treću godinu organizira izdavačka kuća «Verbum» iz Splita.
Program će se osim u Trilju izvesti u još četiri dalmatinska grada: u Splitu, Dubrovniku, šibeniku i Kaštelima.
Suorganizator programa u Trilju je Kulturno društvo Trilj. Od 27. do 30. ožujka održat će se predstavljanje knjige, projekcija dokumentarnog filma, predstava za djecu predstavljanje grafičko poetske drame.

KINO DANAS

U sinjskom kinu večeras u 20,15 sati prikazivat će se avanturistički film Krvavi dijamant. Radnja filma smještena je u doba građanskog rata i kaosa devedesetih godina prošlog stoljeća u Sieera Lioneu. Govori o južnoafičkom plaćeniku i ribaru iz jednog plemena čije se sudbine isprepleću u zajedničkom nastojanju da pronađu veliki ružičasti dijamant. Uloge tumače Leonardo di Capprio i Jennifer Connely.

SPORT

Pred nama je boga športski vikend u drugom kolu nastavka 3. Hrvatske nogometne lige Junak sutra u 15 sati na Gradskom stadionu dočekuje Neretvu iz metkovića.

U natjecanju 4. nogometne lige Hrvace gostuju kod Vodica dok u Glavicama drugoplasirane Glavice dočekuju trećeplasirane Raštane. Ovoga vikenda starta i županijska nogometna liga, u nedjelju Tekstilac u 15 sati na svom travnjaku dočekuje Mračaj iz Runovića.


Ovog vikenda igraju se i drugoligaški rukometni susreti
Prvenstvena utakmica druge Hrvatske rukometne lige između sinjskog Kamička i rukometnog kluba Trogir odigrati će se sutra u subotu u sinjskoj športskoj dvorani s početkom u 19 sati i 30 minuta. Triljska Cetinka sutra igra susret u Zadru protiv domaće Ekipe Eva Zadar. Kod rukometašica žRK Sinj u 16 i 30 sutra dočekuje ekipu Zadra a rukometašice Cetine u Makarskoj igraju protiv Makarske.