Četvrtak, 9.03.2006.

NOVI SNIJEG U SINJU

Grad Sinj ponovno je pod snijegom. Novi snijeg počeo je padati oko 7 sati i 30 minuta. Dežurne ekipe sinjske "Nadcestarije" od 7 sati počeli su sa preventivnim posipanjem državnih cesta. Kako su nas izvjestili sve ceste na širem sinjskom području su očišćene.
Na našim cestama vozi se sporije uz upotrebu zimske opreme. Iz policije ističu kako je promet u gradu srednje gustoće te apeliraju na vozače da prilagode brzinu vožnje uvjetima na cesti.
Putnički promet na svim linijama je redovit izvjestili su nas iz poduzeća za prijevoz putnika "Promet" Sinj. Kašnjenja u odlascima i dolascima nema.

GRAD TRILJ POčINJE SANACIJU DIVLJIH ODLAGALIšTA OTPADA

Grad Trilj kreće u sanaciju divljih odlagališta otpada kojih je veliki broj u bližoj njegovoj okolici. Pripremljeni su projekti sanacije za čak šest većih nelegalih odlagališta na svom području. Na temelju projekata zatražiti će od državnog Fonda za zaštitu okoliša 400.000 kuna koji su potrebni za sanaciju.
Svake godine Triljani organiziraju sakupljanje otpada koji se ilegalno odlaže u prirodi, a kako nam ističe Ivan šušnjara iz tamošnjeGradske uprave, posljednjih godina građani su savjesniji što se odlaganja otpada tiče te prilikom odlaganja kontaktiraju Gradsku upravu.

NATJECANJE IZ PRVE POMOćI U SINJU

Gradsko društvo Crvenog križa Sinj u subotu 11. ožujka održava natjecanje iz Prve pomoći mladeži i podmlatka osnovnih i srednjih škola sa područja grada Sinja. Natjecanje će početi u 9 sati u osnovnoj školi fra Pavla Vučkovića, a ekipe koje pokažu najbolje znanje bit će sudionici županijskog natjecanja koje će se održati u Makarskoj. Inače, natjecanja iz Prve pomoći dio su programa Crvenoga križa te se provode u cijeloj Hrvatskoj.

POBOžNOST KRIžNOG PUTA

I ovaj petak u crkvi Gospe Sinjske se održava pobožnost Križnog puta. Put križa za djecu biti će u 13 sati Križni put za odrasle, a nakon toga i svetu misu od 17 sati I 15 minuta propovjeda don Josip Delić. Pobožnost Križnog puta direktno prenosi i Radio Sinj. Nedjeljom se ova pobožnost u crkvi održava također od 17 sati i 15 minuta.

SPORT

Pred nama je vrlo bogat i uzbudljiv sportski vikend. Izdvajamo sutrašnji nastup košarkaša Alkara koji s početkom u 19 sati u Zagrebu igraju protiv Hermes Analitike u sklopu posljednjeg kola redovitog dijela A1 košarkaške lige, gdje još postoje realni izgledi za plasman Alkara u ligu za prvaka.

Nakon pobjede na Pagu Junak dočekuje nogometaše Velebita iz Benkovca.

Iz rukometa izdvajamo derbi 2. Lige jug a ujedno i derbi Cetinskoga kraja. U subotu s početkom u 19 sati u Sinju se sastaju rukometaši Kamička i Cetinke iz Trilja.

Dvorana osnovne škole Marka Marulića biti će domaćin drugoliškom derbiju u odbojkaškom prvenstvu gdje se sastaju žOK Sinj i Split 1700 .

VRIJEME

Na području Sinja pada snijeg. U nastavku dana meteorolozi predviđaju oblačno vrijeme sa povremenom kišom. Temperatura zraka izmjerena u 7 sati iznosila je -2 stupnja Celzijeva.