Ponedjeljak, 9.02.2015.

Smanjen broj korisnika socijalne pomoći

Novim Zakonom o socijalnoj skrbi, koji je stupio na snagu 1. siječnja 2014. godine, a kojim je uveden institut zajamčene minimalne naknade, dosta se promijenilo u pogledu broja korisnika socijalne pomoći.

Takvo je stanje i na području koje pokriva Centar za socijalnu skrb u Sinju, u čijoj su nadležnosti korisnici svih oblika socijalne skrbi koji su na području Cetinskog kraja. Tijekom jednogodišnjeg razdoblja provedena je revizija, poslije koje je došlo do isključenja prijašnjih korisnika za koje je utvrđeno da na socijalnu pomoć od države nisu imali pravo.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

MZOŠ podržalo projekt udruge Novi putUdruga za pomoć i prevenciju u rješavanju problema ovisnosti „Novi put“ aplicirala je svoj projekt pod nazivom ‘Razmisli i izaberi zdravlje – mladi cetinskog kraja’ na natječaj Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa u području izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja djece i mladih za školsku godinu 2014./2015. te dobila financijsku potporu za realizaciju svog projekta.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Održana tradicionalna Arambašijada


U organizaciji sinjske Krnjevalske udruge u subotu je održana tradicionalna, peta po redu Arambašijada. Na ovoj zanimljivoj manifestaciji sudjelovalo je 16 ekipa koje su pripremile arambaše i druga tradicionalna jela iz sinjske kužine.
Svi sudionici Arambašijade proglašeni pobjednicima i dobili su zahvalnice za doprinos očuvanju tradicijskih vrijednosti. I ovoga puta na Arambašijadi se okupio značajan broj posjetitelja.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR