Srijeda, 9.02.2011.

Stanica na Trnovači

Nakon što smo jučer informirani da će novu stanicu za tehnički pregled u Sinju graditi tvrtka Croatia osigurnje, danas smo doznali i lokaciju. Stanica za tehnički pregled vozila u Sinju gradit će se na lokaciji poslovne zone Trnovača, potvrdila je služba za korporativne komunikacije tvrtke Croatia osiguranje d.d. Gradnja bi, prema procjenama, trebala početi kroz dva mjeseca, a otvorenje se planira na jesen. Predviđeno je da će stanica za tehnički pregled vozila u Sinju imati tri tehnološke linije i bit će jedna od najmodernije opremljenih stanica u regiji. Iz Croatia osiguranja navode kako na početku planiraju odvoriti između 6 i 8 novih radnih mjesta.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Prometna nesreća u Turjacima

Na Državnoj cesti D 60 u mjestu Košute u 13:05 sati došlo je do prometne nesreće. Djevojčica, koju je oborio autobus, zadobila je teške tjelesne ozljede i životno je ugrožena, potvrdila nam je glasnogovornica Policijske uprave splitsko–dalmatinske Marina Kraljević Gudelj. Kako neslužbeno saznajemo devetogodišnju djevojčicu oborio je autobus na označenom pješačkom prijelazu, ispred zgrade osnovne škole. Očevid je još u tijeku.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Predavanje 'Atlas - prvi kralježak'

U maloj dvorani Tehničke industrijske škole 'Ruđer Bošković' u Sinju, večeras u 20 sati, u organizaciji karate-kickboxing kluba Knez Sinj održat će se jedinstveno predavanje i prezentacija na temu 'Atlas - prvi kralježak'.
Predavanje i prezentaciju specijalnog namještanja atlasa održat će ugledni atlas specijalist Vladimir Tomljenović, sin dr. Vlade Tomljenovića, koji je prvi na naše prostore uveo tehniku i tretman namještanja atlasa po metodi: Dr. René – Claudius Schümperli E.M.- voditelja švicarske atlas-klinike, glavnog centra specijalista, koji rade u preko 30 zemalja diljem svijeta i koji imaju preko tri milijuna namještenih atlasa.
IZVOR: WWW.FERATA.HR
...

Sport

U okviru priprema za nastavak proljetnog dijela ligaških nogometnih natjecanja, klubovi s područja Cetinskog kraja danas će odirati pripremne utakmice. Od 15,00 sati u Žrnovnici se sastaju drugoligaši Mosor i Junak. U isto vrijeme međusobno igraju ekipe 3.HNL Jug Omiš i Hrvace, dok će također u 15,00 sati OSK iz Otoka ugostiti Mladost iz Prološca.

Nakon što su uspješno sudjelovali na međunarodnom nogometnom turniru u Sarajevu na početku godine, mladi nogometaši NK Čaporice - Trilj, dječaci rođeni 2000. godine trenera Antonia Živaljića, nastavili su s uspješnim turnirskim aktivnostima. Na nedavno održanom turniru na splitskom kvartu 'Pojišan' osvojili su drugo mjesto. Do finala mladi Čaporičani pobjedili su tri ekipe iz Splita, Pomak, Spinut i Talent. Finalni susret između domaćina NK Pomak i Čaporica pripao je Splićanima koji su pobjedili s 3-1. Uz pehar i priznanje za osvojeno drugo mjesto, iz Čaporica je i najbolji igrač turnira Antonio Kačunko.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Kino danas

Danas u sinjskom kinu: 19,30 sati "Paranormal Activity 2".

Stanje na cestama

Za sav promet zatvorene su ceste:
- D 70, Omiš-Gata-čvor Blato n/C, poddionica Omiš-odvojak za Gata, zbog radova. Obilazak je cestom Ž6142 Naklice-Tugare-Žrnovnica-Strožanac, ili cestom D 8 Strožanac-Dug Rat-Omiš.
- D 512 Makarska-Vrgorac na predjelu Stupica, zbog odrona. Obilazak od Makarske prema Vrgorcu je Jadranskom magistralom (D 8) preko Ploča ili autocestom A 1, između čvorova Šestanovac i Ravča
IZVOR: HAK