Utorak, 9.02.2010.

Obavijest

Udruga roditelja s četvero i više djece Cetinskog kraja izvršit će podjelu računala nadnevka 10. veljače 2010. godine u 09.00 sati u samostanu Čudotvorne Gospe Sinjske. Udruga će izvršiti podjelu 10 računala obiteljima s četvero i više djece  težeg materijalnog statusa.

Obavijest

Povodom dana društva katoličkih medicinskih sestara i tehničara te dana bolesnika, u prostorijama Svetišta Čudotvorne Gospe Sinjske u četvrtak, 11. veljače, održat će se humanitarna akcija mjerenja krvnog tlaka i šećera u krvi i zamjena dotrajalih aparata za samokontrolu šećera u krvi i edukacija o samokontroli.

Dožupan Luka Brčić imenovan je za predsjednika Upravnog vijeća Županijskog doma zdravlja

Dožupan Luka Brčić imenovan je za predsjednika Upravnog vijeća Županijskog doma zdravlja. Odluka je donešena nakon što je županijski HDZ s tog mjesta smijenio dr. Krešu Sučića, čijim su radom bili nezadovoljni. Za Hit radio dožupan Brčić je istaknuo kako će se i dalje zalagati da se financijska sredstva za domove zdravlja izdvajaju iz proračuna županije i gradova kako bi mogli nastaviti s obavljanjem svojih djelatnosti

Obavijest za radnike Dalmatinke Nove d.d. u stečaju

Predsjednica odbora vjerovnika Dalmatinke Nove u stečaju d.d Iva Radonja pozvala je sve radnike da se okupe sutra, 10. veljače, u 10 sati ispred tvornice. Radnici će biti upoznati o tijeku dogovora s tvrtkom Unitas koji su se javili za kupnju tvornice. Sastanak odbora vjerovnika najavljen je za 13 sati.

50-ta obljetnica smrti blaženoga Alojzija Stepinca

U svetištu Čudotvorne Gospe Sinjske sutra, 10. veljače, će se obilježiti  50-ta obljetnica smrti blaženoga Alojzija Stepinca. Sveta misa, nakon koje će biti izveden prigodni kratki dječji igrokaz o Blaženiku, počet će u 18,00 sati.

Obavijest iz HEP-a

Zbog radova na elektroenergetskim postrojenjima sutra, 10.veljače, će, od 9,00 do 14,00 sati, bez struje biti potrošači u Bajagiću, zaseok Šimleša, te Maovice. U slučaju lošeg vremena radovi će se odgoditi

Hrvatska stranka umirovljenika Sinj nezadovoljna je neispunjavanjem koalicijskih obveza SDP-a

Hrvatska stranka umirovljenika Sinj nezadovoljna je neispunjavanjem koalicijskih obveza SDP-a, koje su definirane  predizbornim sporazumom uoči lokalnih izbora po kojem HSU pripada jedno vijećničko mjesto. čelnik Sinjskog HSU Ante Sesardić zbog toga je prozvao čelnicu sinjskog SDP-a Natašu Poparić.

Završena je prva faza izgradnje glavnog cjevovoda Strizrep–Medići–Vrpolje

Završena je prva faza izgradnje glavnog cjevovoda Strizrep–Medići–Vrpolje, u dužini od 4,5 kilometra. Narednih mjeseci pristupit će se izgradnji sekundarne mreže te će se 100–tinjak domaćinstava moći priključiti na glavnu cijev vodovoda.

Obavijest

Od danas, 9. veljače, se prodaju  ulaznice za humanitarni kocert za pomoć Haitiju. Ulaznice po cijeni od 10 kuna  prodaju se u knjižarama i papirnicama Duga i Axel, suvenirnici Svetišta Gospe Sinjske i prostorijama Crvenog križa Sinj.  Podsjetimo, koncert će se održati u subotu 13. veljače u sinjskog sportskoj dvorani.

Obavijest

Od ponedjeljka 15.veljače počinje upis u evidenciju vojnih obveznika.Svi muškarci Hrvatski državljani s područja Cetinskog kraja rođeni 1992. godine kao i starija godišta koji do sada nisu upisani u evidenciju trebaju se po predviđenim planom javiti u Ured za obranu Sinj.

Kino danas

U sinjskom kinu u 19,30 sati prikazivat će se američka komedija „Što je novo s Morganima?“.

Sport

U okviru priprema za nastavak ligaških natjecanja, a pred nadolazeću proslavu 99 godina Hajduka u srijedu, 10. veljače, će se s početkom u 14,30 na Gradskom stadionu u Sinju odigrati prijateljska nogometna utakmica između Junaka i Hajduka. Prihod od ulaznica ići će u humanitarne svrhe.

Razbojnička krađa

Jučer, 8. veljače, u jutarnjim satima, na sinjskom području, 38-godišnji vozač pekarnice je vršio dostavu i prodaju kruha kombi vozilom. Prilikom dostavljanja kruha, do vozila su došle dvije za sada nepoznate osobe te mu uz prijetnju noža otuđile novac pritom ga lakše ozlijedivši. Kriminalističko istraživanje u cilju rasvjetljavanja događaja i otkrivanja identiteta počinitelja je u tijeku.
IZVOR: PU SD