Ponedjeljak, 9.02.2009.

DR. MIRAN PROPADALO: MAKARSKA, SINJ I IMOTSKI NEćE OSTATI BEZ RODILIšTA

Ravnatelj županijskog Doma zdravlja dr. Miran Propadalo demantirao je natpise nekih medija kako je vrlo vjerojatno da će doći do zatvaranja rodilišta u Imotskom, Makarskoj i Sinju. Iako rodilišta u ova tri grada i rodilište na Braču godišnje stvore gubitak od oko 6 milijuna kuna, nikada nije bilo riječi o njihovom ukidanju. Ravnatelj Propadalo je kazao kako splitsko rodilište ne bi moglo prihvatiti 600 do 700 poroda koja se tijekom godine obave u ovim rodilištima.

BRANKO SMARDžIć, KANDIDAT HDZ-a OTOKA ZA NAčELNIKA OPćINE OTOK

Općinski odbor HDZ-a Otoka na svojoj posljednjoj sjednici jednoglasno je donio odluku da kandidat ove stranke za lokalne izbore bude dosadašnji načelnik Branko Samardžić, koji je na toj dužnosti već 2 mandata. Također je istaknuto kako su zadovoljni provedenim radovima u Općini te da se nadaju kako će se razvoj Otoka nastaviti dosadašnjim tempom.

VIJESTI IZ TRILJA

Zdravstvena ambulanta u Trilju, u koju se već duže vrijeme nije ulagalo, uskoro bi trebala dobiti novi izgled. Naime, u tijeku je rekonstrukcija sanitarnih čvorova, za što je novac osigurala Splitsko-dalmatinska županija. Gradonačelnik Ivan šipić kazao je kako očekuje da će se nakon sanacije sanitarnih čvorova, nastaviti s obnavljanjem zgrade.

VIJESTI IZ OTOKA

Zbog velike količine kiše koja je pala u posljednje vrijeme došlo je do prodiranja vode u prostorije zdravstvene ambulante u Otoku, potvrdio nam je načelnik Brano Samardžić. Krov ambulante je razotkriven zbog nadogradnje prostorija za osnovnu glazbenu školu. Iako je izvođač radova zaštitio prostor na kojem se obavljaju radovi, voda je poplavila ordinacije obiteljske medicine i stomatološku ordinaciju. Sanacija štete je u tijeku.

SUTRA POčINJE ISPLATA MIROVINA

Isplata mirovina za siječanj 2009. korisnicima računa otvorenih u poslovnim bankama počet će sutra, 10. veljače, izvijestio je Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje. Onim hrvatskim braniteljima kojima je obračunom mirovine za siječanj 2009. isplaćena umanjena mirovina, nadoknada će biti izvršena tijekom ožujka 2009.

BLAGDAN BLAžENOG ALOJZIJA STEPINCA

Sutra, 10. veljače, blagdan je blaženog Alojzija Stepinca, zagrebačkog nadbiskupa i kardinala. Blaženim je proglašen 1998. godine i smatra se jednim od velikana Katoličke Crkve u Hrvatskoj.

KINO DANAS

U sinjskom kinu još samo danas u 19.30 sati prikazivat će se australska avanturistička ratna drama "Australija" s Nicol Kidman u glavnoj ulozi.

SPORT

U natjecanju A1 košarkaške lige sinoć u Trogiru Alkar je rezultatom 85:76 izgubio od Trogira.
Natjecanjem u nogometu danas, 9. veljače, počinje međuškolsko športsko prvenstvo svih 10 škola s područja Cetinske krajine. Učenici će se natjecati u nogometu, košarci, odbojci, stolnom tesnisu i rukometu, a najbolje ekipe će se plasirati na regionalno natjecanje.