Petak, 9.02.2007.

U SINSKOJ ISPOSTAVI POREZNE UPRAVE ZAPRIMLJENO 4 500 PRIJAVA

Do jutros je u Poreznoj upravi - Područnom uredu Split zaprimljeno 9 654 prijave poreza na dohodak u 2006. godini, od očekivanih 99 600. U sinjskoj ispostavi do jutros je zaprimljeno 4 500 prijava, od očekivanih 12 tisuća prijava.
Iz Porezne uprave napominju da se porezne prijave za 2006. godinu podnose po propisima koji su bili na snazi kao i prošle godine.
Novine su priznavanje uplaćenih premija osiguranja od 3. kolovoza 2006. godine, koje se primjenjuju na način da se priznaju izdaci pod propisanim uvjetima po osnovi uplaćenih premija dopunskog i dodatnog zdravstvenog osiguranja i stipendije učenicima i studentima za redovno školovanje, ukupno do tisuću i 600 kuna mjesečno, ili stipendije studenata na sveučilištima u tuzemstvu do visine 4 tisuće kuna mjesečno.

OBAVIJEST

U nedjelju je blagdan Gospe Lurdske koji se obilježava i kao Dan bolesnika. U Crkvi Gospe Sinjske molit će se za bolesnike na župnoj misi u 10,00 sati.
Gospa Lurdska je, uz Nikolu Tavelića, suzaštitnica Brnaza. Procesija i svečana sveta misa u nedjelju počet će u 10,00 sati, a predvodit će ih župnik fra Nikica Ajdučić.
Svetu misu u Brnazama danas u 16,00 sati predvodi i propovijeda fra Blaž Toplak.

"DJEčJI MASKEMBAL"

U organizaciji Krnjevalske udruge Grada Sinja u nedjelju će se održati Dječji maskembal. Okupljanje djece je u 14,00 sati u Palacini - zgradi bivšeg vatrogasnog doma. Povorka će krenuti u 15,00 sati prema gradskom parku, a maskembal će se održati u clubu Picadilly, nakon kojeg će se spaliti krnje.

UDRUGA STUDENATA CETINSKE KRAJNE U POSJETU HRVATSKOM SABORU


FOTO:SABOR.HR
Izaslanstvo udruge "Studenti Cetinske krajine" 08. veljače 2007. godine boravilo je u posjeti Hrvatskom saboru. Studentima je domaćin bio naš Cetinjanin, saborski zastupnik Jure Bitunjac koji ih je proveo saborskim prostorijama i upoznao sa radom sabora. Studenti su se susreli i sa
predsjednikom Hrvatskog sabora Vladimirom šeksom kojeg su upoznali sa radom udruge, njenim ciljevima i ostvarenim planovima, kao i sa planovima koje je tek potrebno ostvariti. Gospodin šeks nas je podržao u daljnjem radu i obećao pomoć sa strane Hrvatskog sabora.
Ovo je još jedan veliki uspjeh i priznanje članovima Udruge, jer udruga "Studenti Cetinske krajine" jedna je od rijetkih-ako ne i jedina studentska udruga čiji su rad prepoznali i članovi najviših državnih institucija, kao što je Hrvatski sabor. Uskoro će se izaslanstvo udruge sastati sa Hrvatskim predsjednikom Stjepanom Mesićem te
gradonačelnikom Zagreba Milanom Bandićem te ih također upoznati sa radom udruge i ujedno od njih zatražiti pomoć u ostvarenju naših ciljeva.
Od nadolazećih akcija udruge ističemo dvodnevni izlet za naše Cetinjane 10. i 11. ožujka 2007. u Pulu.

KRONIKA 92

PP SINJ, 08.02.2007.g. provedena je kriminalistička obrada nad dvojicom dvadesetpetogodišnjaka i dvadesetjednogodišnjakom. Utvrđeno je da su dana 06.02.2007.g. otuđili miješalicu za beton vrijednosti 1 200 kn. Temeljem naloga IS žS izvršena je pretraga stanova osumnjičenih, te je kod jednog dvadesetpetogodišnjaka pronađena miješalica. Slijedi KP po čl. 216/Krađa/ KZ.

PP SINJ, 01/08.02.2007.g. iz kruga trafostanice "Sinj 35", otuđeno je 1 800 kg aluminijsko-čeličnie užadi, vl. poduzeća iz Sinja. šteta 3 000 kn.
IZVOR: PU SD