Četvrtak, 9.02.2006.

NOVI SNIJEG U KAMENSKOM I OKOLNIM NASELJIMA

Sinoć je pao novi snijeg na predjelu Kamenskog, Tijarice i Zelova. Novi snježni pokrivač debeo je između dva do 3 centimetra. Zbog niskih temperatura na kritičnim dionica ceste stvara se poledica. Ekipe sinjske Nadcestarije od ranoga jutra sipinom i solju posipaju kritične ceste.
Zbog loših vremenskih prilika na svim dionicama tog kraja obvezna je upotreba zimske opreme. Zimska oprema podrazumjeva korištenje zimskih guma ili lanace za ljetne gume.

POčINJE PROGRAM PREDšKOLE

Od ožujka mjeseca počinje program predškole u okolnim naseljima Sinja za djecu koja nisu obuhvaćena redovitim vrtićkim programom. Ravnateljica dječjeg vrtića "Bili cvitak" Dijana župić ističe kako je program obvezan a financira ga jedinica lokalne samouprave i ministarstvo.

UPIS U šKOLE

Upisi budućih školskih obveznika koji su rođeni od 1.4. 1999. do 1. 4. 2000. godine počinju 13. veljače. Upis će trajati do 24. veljače u prostorijama dječjeg vrtića Bili cvitak u Matasovoj ulici broj 8. Informacije za upis zainteresirani roditelji mogu dobiti i na broju telefona 823-166.

"DANI KRNJEVALA"

Krnjevalska udruga Sinj najavljuje od ovog tjedna i aktivnije druženje pod maskama -već sutra u petak u gradskom kinu održat će se dječji krnjeval fest u kojima će najmladi pokušati pod maskama dočarati glazbeni ugodjaj pokladnih svečanosti. Krnjeval fest naziv je predstave kojom će se predstaviti najmlađi članovi krnjevalske udruge Sinj u Gradskom kinu od 19 sati.
Dijana Breko voditeljica Dječjeg krnjeval festa ističe kako će se ovom predstavom predstaviti u Trilju i Vrlici kroz ovogodišnje pokladne dane.

SPORT

Alkar se temeljito priprema za predstojeću važnu utakmicu protiv vodeće ekipe A1 lige "Svjetlost-brod" iz Slavonskog Broda. Susret je na rasporedu u subotu u 19 i 30 u sinjskoj dvorani.

Usporedno s pripremama košarkaša i navijači se pripremaju. Pri kraju su radovi na završetku prostorija kluba Maligana koje se nalaze na starom košarkaškom igralištu. Iz Udruge pozivaju sve zainteresirane koji se žale predbilježiti za novi šal Maligana kako to mogu učiniti sve do subotu do završetka košaatrkaškog susreta. Cijena šala je 70 kuna.

U prijateljskim pripremnim utakmicama odigranima jučer postignuti su slijedeći rezultati:
Glavice Junak 1:3
Tekstilac - Hrvace 2-0
OSK ALDI -Primorac 1:0

VRIJEME

U nastavku dana mogućnost kiše ili susnježice. Dnevna temperatura od 2 do 6 stupnjeva Celzijevih.