Srijeda, 9.01.2008.

Otisci prstiju identificirali Kristinu

Identitet mrtve djevojke je utvrđen sudsko-medicinskom metodom uzimanja otisaka prstiju. Potvrđeno je da se radi o nestaloj Kristini šušnjari te da je ubijena tupim predmetom.


"Nakon što je u utorak pronađeno mrtvo tijelo na omiškom području, u srijedu je utvrđeno da se radi o nestaloj 21-godišnjoj djevojci s područja Trilja. Utvrđeno je da je smrt nastupila nasilno od ozljeda zadobivenih nepoznatim predmetom koje je počinio za zasada nepoznati počinitelj. Policijski i kriminalistički izvidi su u tijeku te se obavljaju obavijesni razgovori s nekoliko osoba u cilju rasvjetljavanja slučaja. Identitet je utvrđen uobičajenom kriminalističkom odnosno sudsko-medicinskom metodom uzimanja otisaka prstiju", izjavila je za Net.hr zamjenica glasnogovornice PU splitsko-dalmatinske željka Radošević.

Neslužbeno doznajemo da je identitet utvrđen nešto prije 16 sati nakon što je identifikaciju pokušao izvršiti ujak nesretne Kristine šušnjare, ali zbog silnih ozljeda nije mogao sa sigurnošću ustvrditi radi li se o njegovoj nećakinji.

Kristina šušnjara za kojom se tragalo nekoliko dana ubijena je tvrdo tupim predmetom, a na njezinom tijelu i glavi vidljive su višestruke ozljede.

Sa sigurnošću se može reći da se radi o kaznenom djelu ubojstva, a nije isključeno i da djelo bude prekvalificirano u teško ubojstvo s obzirom na način na koji je zlodjelo počinjeno te da je tijelo izmasakrirano.
IZVOR: wwww.net.hr

USKORO ODLUKA O STEčAJU "DALMATINKE NOVE"Sudac trgovačkog suda u Splitu Ivan Basić još uvijek nije donio odluku o otvaranju stečaja nad tvrtkom «Dalmatinka Nova». Odluka bi trebala biti obznanjena u petak, a najkasnije u ponedjeljak ujutro rekao je sudac Basić.

NOVI AUTOBUS ZA šKOLU U HRVACAMA

Dožupan splitsko -dalmatinski Luka Brčić danas će osnovnoj školi «Dinka šimunovića» u Hrvacama uručiti ključeve novog školskog autobusa sa 34 sjedeća mjesta. Autobus će služiti za prijevoz djece iz udaljenijih mjesta Općine.

USKORO POčINJE GRADNJA šPORTSKE DVORANE NA HANUPočetkom 2008. godine županija će iz svog proračuna izdvojiti i tri milijuna kuna za gradnju športske dvorane u osnovnoj školi na Hanu. Naime, osnovna škola u Hanu je, kako nam je rekao dožupan Brčić, jedina škola na području Cetinskog kraja koja nema svoju športsku dvoranu te je postojala potreba da se taj projekt realizira što prije. Izvođač radova na školi već je izabran, a gradnja objekta bi trebala početi u vrlo skoro vrijeme.

BLAGOSLOV OBITELJI

Danas je posljednji dan blagoslova obitelji u župi Gospe Sinske blagoslov se vrši u ulici Vladimira Nazora, na čemeru, Put Pavića, na Miletinu, Put šimaca, Brekin put, Kneza Mislava i Batonava ulica.

AKCIJA DARIVANJA KRVI U SINJUGradsko društvo Crvenog križa Sinj organizira 11. ovog mjeseca akciju dobrovoljnog davanja krvi, koja će se održati u prostorijama Crvenog križa u Sinju s početkom u 9 sati. Pozivaju se dobrovoljni darovatelji krvi, te oni koji bi to željeli postati da daruju krv onima kojima je to najpotrebnije, stoji u obavijesti Gradskog društva Crvenog križa Sinj.