Utorak, 9.01.2007.

KRONIKA 92

PP SINJ, 08.01.2007.g. u večernjim satima, prilikom kontrole prometa zaustavljeno je OV marke VW passat, splitskih reg. oznaka, kojim je upravljao četrdesetdvogodišnjak. Pregledom vozila pronađeno je 630 kutija raznih cigareta na kojima su se nalazile zaštitne markice BiH koje je navedeni u jutarnjim satima uvezao u RH izbjegavši platiti carinske i porezne pristojbe. U tijeku je kriminalistička obrada.
IZVOR: PU SD

POZIV ZA UPIS U EVIDENCIJU VOJNIH OBVEZNIKA

Ured za obranu u sinju uputio je javni poziv za upis u evidenciju vojnih obveznika muškaraca hrvatskih državljana rođenih 1989. godine kao i starija godišta koji do sada nisu upisani u evidenciju vojnih obveznika, a imaju prebivalište na području gradova Sinja, Trilja, Vrlike ,te općina Dicmo, Hrvace i Otok da se jave u Ured za obranu zbog upisa u evidenciju vojih obveznika. Upis počinje od 15. siječnja.

VIJESTI IZ OTOKA

Konstituiranje vijeća mjesnog odbora Otok bit će ovaj tjedan, potvrdio nam je to načelnik općine Branko Samardžić. Na prvim izborima za vijeća mjesnih odbora u toj općini koji su se održali sredinom prosinca najviše glasova birača dobila je Hrvatska demokratska zajednica te će imati 4 člana vijeća, 2 člana su sa liste Hrvatskih pravaša --Hrvatskog pravaškog pokreta dok jedno vijećničko mjesto pripada HSP-u.

USKORO OTVARANJE BAZENA

Gradski bazen, mogao bi u najskorije vrijeme biti otvoren za građanstvo, prema riječima koncesionara Milivoja Bebića prijavljen je tehnički pregled objekta te će se za nekoliko dana moći i precizirati dan otvaranja kompleksa.

AKCIJA DARIVANJA KRVI U SINJU

Gradsko društvo Crvenog križa Sinj organizira prvu ovogodišnju akciju dragovoljnog darivanja krvi. Akcija će se održati u petak, u prostorijama Društva, od 9,00 do 13,00 sati. Pozivaju se dobrovoljni darivatelji krvi, te drugi koji bi to željeli postati, da dođu na akciju u što većem broju.

KINO DANAS

U sinjskom kinu večeras se prikazuju dva filma. Znanstveno - fantastični film Eragon igra u 18,00 sati a glazbena, romantična drama STEP UP u 20,00 sati.