Ponedjeljak, 9.01.2006.

NEMA ELEMENATA DA SE PROGLASI ELEMENTARNA NEPOGODA IZAZAVANA POPLAVOM



Nakon što je povjerenstvo za za elementarne nepogde obišlo kritična područja na području Grada Sinja utvrđeno je kako nema elemenata da se proglasi elementarna nepogoda izazvana poplavom na području Grada Sinja - istakao je predsjednik povjerenstva Miše Varenina.
Naime, povjerenstvo je nakon obilaska naselja uz rijeku Cetinu utvrdilo da je bilo šteta no da su one zanemarive i nedovoljne za proglašenje nepogode, tek na jednom većem poljoprivrednom gospodarstvu je zabilježena veća šteta na usjevima.
Riješenje problema vidi se u čišćenju kanala kao i realizaciji projekta uređenja korita rijeke Cetine, no smatra kako je taj projekt, koji bi trebale realizirati Hrvatske vode i HEP, nemoguće ostvariti tijekom ove godine.

SINJSKI IZVIđAčI NA ZIMOVANJU NA KAMEšNICI



Oko 30-tak izviđača osnovne škole Fra Pavla Vučkovića već treći dan boravi u podkamešničkom selu Podi. Ovo zimovanje predstavlja završnu aktivnost godišnjeg rada djece izviđača te vježbu i pripremnu aktivnost na snjegu u uvjetima na koje nisu naviknuli.
Predsjednik udruge Filip Ratković ističe kako su djeca smještena u vikend kućama, a sve zajedničke aktivnosti obavljaju na otvorenom. Tako će danas izviđači kao nagradu za dobro obavljene dnevne aktivnosti ići na sanjkanje. Zimovanje će potrajati do 13. siječnja.

SPORT

U sinjskoj športskoj dvorani odigrano je 12. kolo Prve hrvatske košarkaške lige. Alkar je pobijedio Triglav Osiguranje rezultatom 78:70.


U Trilju je završen malonogometni turnir. Kako se i očekivalo pobjednici i ovoga turnira kao i Sinjskog je ekipa Guj Slivna iz Imotskoga.

VRIJEME

Jutro u gradu Sinju je sunčano i hladno. U nastavku dana slično vrijeme. Temperatura zraka izmjerena u 7 sati iznosila je -4 stupnja Celzijeva.