Petak, 8.12.2017.

Fra Mirko Marić: ‘Ponosni smo na rad Ogranka MH u Sinju’

 
Jedna od najstarijih kulturnih ustanova na području Cetinske krajine je Ogranak Matice hrvatske u Sinju, koji će danas, 8. prosinca imati Izborna skupštinu.
Osnivačka skupština Ogranka održana je 24. listopada 1971., no njegov rad zabranjen je već u prosincu iste godine. Prvi predsjednik bio je Ivan Đinko Ćurković. Matičin rad u Sinju oživio je uspostavom hrvatske države 1990. godine. Obnovljena skupština održana je 16. prosinca, a za predsjednika je izabran Ante Vrdoljak. Međutim, zbog ratnih okolnosti rad Ogranka je do 1995. godine bio uvjetovan događajima u Domovinskom ratu. Dvije godine poslije Ogranak je počeo s intezivnijim radom, organizirala su se razna predavanja, koncerti i simpoziji, te predstavljane i izdavanje knjiga. Nakon Ante Vrdoljaka, na čelu Ogranka Matice hrvatske u Sinju od 1993. bio je fra Josip Ante Soldo, a od 13. svibnja 2004. god. do danas dužnost predsjednika obnaša fra Mirko Marić.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Građevinsko zemljište, Sinj, Miletin, 500 m2


Real Estate Cro
Splitska ulica 49
Sinj

Sinj, Miletin. Prodajemo tri građevinske parcele na vrlo atraktivnoj lokaciji Miletin južna strana u mirnom okruženju. Parcele su površine oko 500 m2. s cjelokupnom infrastrukturom. Parcele su neposredno jedna uz drugu te postoji mogućnost povezivanja.
Opširnije...

Mali Triljani na ‘Adventu’ oduševili Sinjane

 
Na Šetalištu Alojzija Stepinca sinoć se, u okviru ‘Adventa u Sinju’, predstavio Grad Trilj. Nastupili su Triljske mažoretkinje i dječja sekcija Društva za promicanje i očuvanje baštine Košuta.
Triljske mažoretkinje, prve i druge na ovogodišnjem Međunarodnom prvenstvu održanom u Crnoj Gori u kategorijama juniori i seniori te prve i druge na Državnom prvenstvu, predstavile su se s dvije koreografije.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR