Četvrtak, 8.12.2016.

Obilježavanje 17. obljetnice smrti dr. Franje Tuđmana


GO HDZ-a Sinj organizira obilježavanje 17. obljetnice smrti prvog hrvatskog predsjednika RH, predsjednika HDZ-a i počasnog alkarskog vojvode dr. Franje Tuđmana.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Obilježen Dan Franjevačke klasične gimnazije i Franjevačkog sjemeništa u Sinju


Uoči svetkovine Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije u srijedu 7. prosinca 2016., Franjevačka klasična gimnazija i Franjevačko sjemenište u Sinju, misnim slavljem i svečanom akademijom u crkvi Gospe Sinjske proslavili su svoj dan.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Uređenje terena letjelišta Greda


Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije u suradnji s Turističkom zajednicom grada Sinja te udrugom Carpe Diem uredila je i dodatno proširila teren letjelišta Greda u Biteliću Gornjem.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

‘Advent u Sinju’: Večer folklora u znaku KUD-a Hrvace


U okviru manifestacije ‘Advent u Sinju’ jučer je upriličen bogat kulturno-zabavni program.
U Dvorani Gospe Sinjske održane su predstave vrtića ‘Alkarić’ iz Sinja i dječjeg vrtića ‘Ana’ iz Dicma, a program je nastavljen u večeranjim satima, kada se u gradskom kinu održala večer folklora. Iako kino nije bilo popunjeno do posljednjeg mjesta, prisutni su svjedočili nesvakidašnjoj spremi, predanosti i ljepoti mladih plesača. Članovi KUD-a ‘Peruća’ Hrvace, u pratnji tajnika Društva Ante Bošnjaka, otvorili su večer završnim kolom iz opere ‘Ero s onoga svijeta’. Usklađenost pokreta, savršena komunikacija i mladenačka odvažnost, odavala je prije svega jednostavnost i skromnost, no ipak nisu uspjeli zavarati publiku koja je prepoznala koliko truda i odricanja se nalazi iza njihovih izvedi, te trud nagradila isprativši ih glasnim povicima ‘Bravo’! Drugim izlaskom na pozornicu predstavili su se ‘Vrličkim kolom’. Uistinu je bilo divno vidjeti da tako mladi ljudi u toj mjeri poznaju i njeguju svoju tradiciju, ulažu vrijeme i prenose svoje zadovoljstvo onim što rade svima koji ih gledaju
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR