Četvrtak, 8.12.2011.

Čestitke za generale



Udruge proistekle iz Domovinskog rata s područja Sinja i Cetinskog kraja i Župni ured Župe Gospe Sinjske provode akciju potpisivanja božićnih čestitki koje će biti uručene generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču, te braniteljima iz BiH koji su u haškom zatvoru. Organizatori su pripremili čestitke koje građani mogu potpisati svakoga dana od 9 do 12 sati, do 15. prosinca ispred crkve na sinjskoj pijaci.
U prva dva sata akcije potpisano je oko 200 čestitki
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Radionica 'Sam svoj majstor'



Kulturno-umjetničko središte Sinj organizira radionicu 'Sam svoj majstor', koja će se održavati u Galeriji Sikirica od 12. do 22. prosinca. Sudionike radionice voditelji će uputiti u načine obnove starih predmeta, drvenih kutija za nakit, stolica, okvira za slike i drugog, kako bi im se vratio sjaj i pretvorio ih u zanimljive poklone za najbliže.

Osim predmeta za obnovu na radionicu treba ponijeti i potrebni materijal koji će biti korišten.

Prijave se primaju do ponedjeljka 12. prosinca u Galeriji Sikirica ili na broj 826 014. Radionica je besplatna, a broj polaznika ograničen

IZVOR: WWW.FERATA.HR

Okrugli stol o odgoju mladih

U okviru Dječjeg tjedna udruga "Cjelovit život" organizira okrugli stol posvećen odgoju mladih, na temu 'Depresija'. Okrugli stol održat će se večeras s početkom u 19 sati u dvorani svetišta Čudotvorne Gospe Sinjske.
Sudionici okruglog stola su spec. Psihijatrije dr. Vesna Krolo Jurković, dr. Anita Strujić Vladović iz Obiteljskog savjetovališta splitske nadbiskupije koja se bavi hagioterapijom, psihologinja Slavenka Maršić, spec. Školske medicine dr. Ivna Tomašević Runje, spec. Obiteljske medicine dr. Ante Prolić, dr. teologije fra Ante Čovo voditelj Savjetovališta za duhovnu pomoć i dr. Sanja Martinović Čikara. Moderatorica Okruglog stola biti će Božena Romac.
Iz Udruge 'Cjelovit život' pozivaju sve zainteresirane za ovu temu da dođu i aktivno sudjeluju u diskusiji.

IZVOR: WWW.FERATA.HR