Srijeda, 8.12.2010.

TRIBINA O POLOŽAJU MLADIH U KAŠTELIMA

Potaknuti dosadašnjim iskustvom u radu s mladima te općim stanjem života u Kaštelima članovi udruge „TMK“ 9.12.2010. u 18 i 30 u dvorcu Vitturi (Kaštel Lukšić) organiziraju raspravu o položaju mladih u Kaštelima.
Na tribini će se okupiti sve važni čimbenici civilnog i političkog društva Kaštela koji imaju direktnog utjecaja na položaj mladih Kaštela. Pokušati će se kroz otvorenu raspravu doći do zaključaka koji su konkretni za rješavanje najvažnijih problema koji okupiraju pažnju i život mladih u Kaštelima....

Obavijest

Zbog radova na vodovodnoj mreži sutra, 09. prosinca, od 09,00 do 14,00 sati bez vode će biti potrošači na području Sinja, u ulicama Ramska i Put Međina. Iz Vodovoda i čistoće potrošače mole za razumijevanje i da se na vrijeme opskrbe potrebnim količinama vode.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

KBC Split dobio uređaj koji vidi dušu

U KBC Split, na Zavodu za nuklearnu medicinu, u rad je pušten SPECT- CT uređaj, treći takav uređaj u Hrvatskoj,  vrijedan 10 milijuna kuna, a novac za kupnju osigurala je Vlada, istaknuo je voditelj Kliničkog zavoda za nuklearnu  medicinu splitskog KBC-a dr. Ante Punda.
Zavod je sada tehnički i kadrovski osposobljen tako da pacijenti imaju terapijsku i dijagnostičku uslugu na svjetskoj usluzi. Uređaj se bazira na principu nuklearne medicine i radiologije što znači da se mogu dijagnosticirati svi organski sustavi i funkcionalni poremećaji , a onda se morfološkim pretragama  to sve još nadopuni. Opširnije...
IZVOR: DALMACIJANEWS

Odluka o raspisivanju izbora za članove vijeća mjesnih odbora na području grada Trilja

Raspisuju se izbori za članove vijeća mjesnih odbora na području grada Trilja, a za dan provedbe izbora određuje se nedjelja 16. siječnja 2011. godine. Ova Odluka stupa na snagu danom donošenja, a objavit će se u Službenom glasniku grada Trilja, na Oglasnoj ploči Grada Trilja te Mjesnim odborima u kojima se izbori provode.

Cjelokupnu odluku i pravilnik možete preuziti ovdje...

Redoslijed izbornih radnji i tijek rokova za izbor članova vijeća mjesnih odbora možete preuzeti ovdje...

Obrasce za podnošenje kandidacijskih lista političke stranke, nezavisni kandidati, mogu preuzeti i Gradskom izbornom povjerenstvu , na adresi Poljičke republike 15 u razdoblju od 06. prosinca do 17. prosinca 2010. godine. Prijedlozi kandidacijskih lista moraju biti zaprimljeni u Gradskom izbornom povjerenstvu najkasnije do 17. prosinca 2010. godine do 24,00 sata.
IZVOR: GRAD TRILJ

Dan Franjevačke gimnazije

U utorak, 7. prosinca 2010. godine, proslavljen je Dan Franjevačke klasične gimnazije i Franjevačkog sjemeništa u crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske. Euharistijsko slavlje predvodio je fra Bože Vuleta, vikar Provincije, uz koncelebraciju fra Josipa Grbavca, ravnatelja Gimnazije, fra Ivana Udovičića, ravnatelja sjemeništa profesora koji predaju na Gimnaziji te nekoliko župnika iz samostanskog okružja. Na proslavi Dana Gimnazije i Sjemeništa bili su novaci s Visovca i postulanti iz Imotskog sa svojim odgojiteljima fra Jurom Šimunovićem, meštrom, i fra Kristianom Stipanovićem, odgojiteljem postulanata.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Miro Bulj o kolodvoru

Nezavisni sinjski vijećnik Miro Bulj uputio je predsjedniku Gradskoga vijeća Sinja Milanu Smolji zahtjev za hitno sazivanje sjednice Gradskog vijeća s točkom dnevnoga reda: Zaključak Gradskoga vijeća Grada Sinja na odobrenu lokacijsku dozvolu za rekonstrukciju kolodvora Autoprijevoza Sinj, tj. prenamjenu autobusnog kolodvora u Stanicu za tehnički pregled.
U obrazloženju zahtjeva Miro Bulj navodi kako će se temeljem izdate lokacijske dozvole autobusni kolodvor prenamijeniti u stanicu za tehnički pregled vozila, te izražava bojazan da će tako izgubiti svoju dosadašnju namjenu pristaništa za autobuse i putnike. Stoga traži da se sjednica sazove u najkraćem mogućem roku.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

 

Maći priveden pa pušten...

Sinjska policija u ponedjeljak je privela 56-godišnjeg Sinjanina Žarka Delića zbog osnovane sumnje da je vrijeđao gradonačelnika Ivicu Glavana.
Ovu informaciju potvrdila nam je glasnogovornica PU Splitsko-dalmatinske Marina Kraljević Gudelj.
Policijskom obradom utvrđeno je da Žarko Delić nije bio pod utjecajem alkohola, nakon čega je pušten. Policija je protiv njega uputila optužni prijedlog zbog narušavanje javnog reda i mira.
Žarko Delić - Maći nam je u kratkoj izjavi potvrdio kako se verbalno sukobio sa gradonačelnikom i najavio da će o svemu izvijestiti javnost na konferenciji za novinare.
Gradonačelnik Sinja Ivica Glavan dao nam je izjavu vezano za verbalni napad koji je doživio u ponedjeljak od strane Žarka Delića.

'Na moj dobar dan obasut sam nizom uvreda koje ne bih komentirao jer nisu u duhu sinjskog čovjeka. Moja začuđenost nema kraja, s obzirom da gospodin nema ni jedan opravdan razlog zbog kojeg bi mi se tako obraćao. Slučaj sam prijavio policiji, jer smatram da takvo ponašanje nije u redu. Ne bih to dalje posebno komentirao', pojašnjava Glavan.

Podsjećamo, glasnogovornica PU Splitsko – dalmatinske Marina Kraljević Gudelj potvrdila nam je da je sinjska policija u ponedjeljak privela 56-godišnjeg Žarka Delića, zbog osnovane sumnje da je vrijeđao gradonačelnika Ivicu Glavana. 

Žarko Delić – Maći u kratkoj izjavi nam je potvrdio kako se verbalno sukobio sa gradonačelnikom i najavio da će o svemu izvijestiti javnost na konferenciji za novinare koju će održati u ponedjeljak, 13. prosinca, u 9 sati i 30 minuta u prostorijama HČSP-a u Sinju.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Obavijest

Upravni odjel za društvene djelatnosti Grada Sinja obavijestio je kako je Galerija Galiotović otvorena za posjetitelje od 04. do 31. prosinca 2010.g.  i to:
-radnim danom od 10:00 do 12:00 sati i od 17:00 do 19:00 sati,
-subotom od 10:00 do 12:00 sati.

Stanje na cestama

Kroz tunel Mala Kapela na autocesti A 1, vozi se dvosmjerno kroz jednu tunelsku cijev do 16:00, zbog radova.

Naizmjence se vozi na Jadranskoj magistrali (D 8), preko Šibenskog mosta.

Za sav promet zatvorene su ceste:
- D 512 Makarska-Vrgorac na predjelu Stupica, zbog odrona. Obilazak od Makarske prema Vrgorcu je Jadranskom magistralom (D 8) preko Ploča ili autocestom A 1, između čvorova Šestanovac i Ravča
- D 70, Omiš-Gata-čvor Blato n/C, poddionica Omiš-odvojak za Gata, zbog radova. Obilazak je cestom Ž6142 Naklice-Tugare-Žrnovnica-Strožanac, ili cestom D 8 Strožanac-Dug Rat-Omiš.
- ŽC 6055, Oklaj-Kistanje, zbog odrona. Obilazak je preko Knina.
IZVOR: HAK