Utorak, 8.12.2009.

Triljski Proračun za 2010. godinu iznosi 23.900.000,00 kuna

Ovogodišnji proračun Grada Trilja rebalansom je sa 28.780.000,00 kuna smanjen na 26.700.000,00 kuna. Triljski su vijećnici prihvatili Prijedlog Proračuna Grada za 2010. godinu u iznosu od 23 .900.000,00 kuna. Gradonačelnik Ivan Šipić je kazao kako je proračun za iduću godinu realno planiran te da je manji od ovogodišnjeg zbog cjelokupne gospodarske i financijske sutuacije u Državi.Na jučerašnjoj sjednici triljski vijećnici su prihvatili prijedloge odluka o raspisivanju natječaja za ravnatelja gradskoga Muzeja i statusu nerazvrstanih cesta u pojedinim mjesnim odborima.

U Turjacima vozilo naletjelo je na vuka

Jutros oko 7,30 sati na državnoj cesti D 1 u sinjskom naselju Turjaci, predio Pržina, osobno vozilo marke Škoda naletjelo je na vuka te ga usmrtilo. Lovni vještak Stipe Kokić kazao je kako se radi o vučici staroj tri-četiri godine, koja je izletjela na cestu, iz smjera Sinjskog polja najvjerojatnije prema brdsko – planinskom dijelu Trapošnik gdje je njeno stanište. Lešina je prevezena na Veterinarski zavod u Split.

Obavijest za radnike Dalmatinke Nove d.d.

Iz Dalmatinke Nove d.d. u stečaju obavijestili su radnike koji ne rade od 1. travnja da sutra, 9. prosinca, dođu pred kapiju tvornice gdje će moći potpisati zahtjeve za ostvarivanje prava na tri plaće.

Obavijest za poljoprivrednike

Općina Dicmo vrši prijave poljoprivrednika zainteresiranih za nabavku sadnog materijala za proljetnu sadnju 2010. Prijave se primaju u općinskim prostorijama do 1. veljače. Nabavka će se vršiti temeljem županijskog Programa sufinanciranja nabave sadnog materijala. Po trećinu cijene sadnice plaćaju Županija, Grad i krajni korisnik

Nezavisni predsjednički kandidat Dragan Primorac u posjetu Cetinskoj krajiniNezavisni predsjednički kandidat Dragan Primorac danas je boravio u Sinju gdje se sastao s gradonačelnikom Ivicom Glavanom koji ga je upoznao s problemima Cetinskog kraja. Primorac je obećao kako, kad postane predsjednik, neće zaboraviti Sinj i Cetinsku krajinu. Primorac je istaknuo da je od najranije mladosti vezan za ovaj kraj. Posjetio je Crkvu Čudotvorne Gospe Sinjske i odjeljenje Centra Juraj Bonači, u kojem se družio sa štićenicima te im darovao laptop i DVD player.

Gostujući na Hit radiju predsjednički kandidat Primorac izjavio je kako "želi služiti Gospodinu i narodu" te kako će to biti njegova inspiracija kada postane predsjednik Republike Hrvatske. Nakon izbora će, kazao je primorac, "krenuti jedna nova Hrvatska bez mita i korupcije". Primorac je kazao kako u današnjoj Hrvatskoj "možete imati kaznena dijela, pljačkati milijune i biti predsjednički kandidat" ali "to nije Hrvatska o kojoj je on sanjao". Kada postane predsjednik, kaže, radit će na tome da jedni ne kopaju po smeću, a drugi žive po luksuznim vilama.

Nakon Sinja Primorac je posjetio Otok, gdje se sastao s Antom Tadijom Norcem, ocem generala Mirka Norca, te Trilj.   

www.net.hr
Primorac napada:
'Neke majke imaju 1000 kn penzije, a neke imaju jahte'

'Dok hrvatski građani kopaju po kontejnerima, a moja i vaše majke žive od mirovine od 1000 ili 1600 kuna, neke majke vlasnice su jahti i u 70. godini polažu skiperske ispite', kazao je Primorac.
"Moj brat Damir nije postao predsjednik suda iako je imao apsolutnu potporu zato što bi danas bio predsjednik Županijskog suda i zato što bi bilo pokrenuto najmanje deset procesa", izjavio je predsjednički kandidat Dragan Primorac na konferenciji za novinare u Splitu, na kojoj se "okomio" na protukandidate Nadana Vidoševića i Milana Bandića, piše Večernji list.

Konkretizirao je da bi procesi, da je njegov brat predsjednik Županijskog suda, bili otvoreni zbog slučaja Dalmacijacementa i Hajduka.

Inzistirat će na objavljivanju imovinskih kartica iz 90-ih svih predsjedničkih kandidata i usporedbi s onim što imaju sada.

"Dok hrvatski građani kopaju po kontejnerima, a moja i vaše majke žive od mirovine od 1000 ili 1600 kuna, neke su majke vlasnice jahti i u 70. godini polažu skiperske ispite", kazao je Primorac.

Primorac je predložio da Bandić i Vidošević, koji su izjavili da su uredno platili porez na nekretnine, dostave izračun vrijednosti imovine i plaćenog poreza, ali da prikažu, a poziv je uputio svim predsjedničkim kandidatima, i imovinu očeva, majki, djece, unuka...
IZVOR: net.hr

Obavijest

Udruga “Viola Odorata” u okviru prodajne izložbe u Alkarskim dvorima organizira prigodne besplatne radionice za zainteresirane svih uzrasta. Danas, 8. prosinca, od 16,00 do 19,00 sati na rasporedu je radionica izrade božićnih aranžmana.

Obavijest

U okviru Božićno – novogodišnjeg programa u 20 sati u sinjskom kinu gostuje Kulturno umjetničko društvo Otok s predstavom „E, kako je to nekada bilo“. Ulaz je besplatan.

Prioćenje iz Udruge "Srma" iz Sinja

Na 10. balu volontera Dalmacije održanom u nedjelju 6.12.2009.g. u hotelu Le Meridien Lav u organizaciji Udruge Mi iz Splita, uručene su zahvalnice volonterima i podržavateljima rada Udruge Srma i primljeno 10.000,00 kuna donacije za liječenje Maria Efendića. 
Zahvalnice su uručene:...