Ponedjeljak, 8.12.2008.

SINDIKAT VOZAčA I PROMETNIH RADNIKA AUTOPROJEVOZ SINJ ZATRAžIO SASTANAK SA UPRAVOM TVRTKE

Sindikat vozača i prometnih radnika Autoprijevoz Sinj uputio je Upravi tvrtke pozivnicu za sastanak, na kojem bi se trebalo razgovarati o ostvarivanju prava radnika iz radnog odnosa. Sindikat u pozivu navodi kako poslodavac već duže vrijeme radnicima uskraćuje temeljna prava iz radnog odnosa. Zbog toga su, kažu, bili prisiljeni pokrenuti odgovarajuće sudske postupke, koji su nepravomoćno okončani u korist radnika-tužitelja.
Bez obzira na tu činjenicu, kao i na dosadašnja ukazivanja Sindikata na kršenja radničkih prava, poslodavac nije poduzeo ništa da se stanje popravi, stoga neodgodivo tražimo sastanak, stoji u pozivu Sindikata koji je upućen Upravi Autoprijevoza.
Za sastanak je predviđen Dnevni red od 13 točaka, uglavnom zahtjeva Sindikata, a trebao bi se održati sutra, 9. prosinca, u prostorijama tvrke s početkom u 10 sati.

OBAVIJEST

Grad Sinj ove će godine umjesto poklon paketa umirovljenicima podijeliti božićnice u iznosu od 170 kuna, kazao nam je pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti željko Sesardić. Osim božićnica umirovljenicima, Grad je osigurao i darove korisnicima pomoći za uzdržavanje, civilnim invalidima i članovima Kluba liječenih alkoholičara, zatim korisnicima usluga Doma Sveti Vinko, djeci dječjih vrtića i Centra za odgoj i obrazovanje Juraj Bonaći. Božićnicu će dobiti i obitelji poginulih hrvatskih branitelja

SJEDNICA GRADSKOG POGLAVARSTVA GRADA SINJA

Dana 09. prosinca 2008.g. s početkom u 13 sati održat će se 94. sjednica Gradskog poglavarstva Grada Sinja sa slijedećim dnevnim redom:
1. Utvrđivanje prijedloga Izmjena i dopuna Proračuna Grada Sinja za 2008. godinu,
2. Utvrđivanje prijedloga Proračuna Grada Sinja za 2009. godinu,
3. Utvrđivanje prijedloga Odluke o izvršenju Proračuna Grada Sinja za 2009. godinu,
4. Utvrđivanje prijedloga Izmjena i dopuna Programa gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture Grada Sinja u 2008. godini,
5. Utvrđivanje prijedloga Izmjena i dopuna Programa održavanja komunalne infrastrukture na području Grada Sinja za 2008. godinu,
6. Prijedlog Izmjena i dopuna Programa socijalne skrbi Grada Sinja za 2008. godinu,
7. Izvješće o natječaju za stipendije studenata s područja Grada Sinja u akademskoj godini 2008/2009,
8. Informacija o parničnim postupcima i zauzimanje stava o istim,
9. Informacija o imenovanju sudaca porotnika Općinskog suda u Sinju,
10. Zamolba za odgodu naplate kredita,
11. Zahtjev za komunalno opremanje stambenog objekta,
12. Zahtjevi za rad prodavaonica i drugih oblika trgovine na malo pretežito prehrambenim proizvodima na dane državnih blagdana,
13. Zamolbe.

OTVOREN BOžIćNO-HUMANITARNI SAJAM U SINJU

Jučer, 7. prosinca, je počela prodaja na Božićnom humanitarnom sajmu u Sinju koji je organizairao Caritas župe Gospe sinjske uz pomoć civilnih i vjerskih udruga s područja grada. Veliki broj predmeta donirali su naši sugrađani, a u ponudi su i radovi djece dječjih vrtića Bili cvitak i Blagovijest te centra za odgoj i obrazovanje Juraj Bonacci iz Sinja. Poduzetnici i gospodarstvenici ove godine su se donacijama odazvali manje nego prethodnih. Organizatori ističu kako je odaziv kupaca dobar. Podsjetimo, sajam je otvoren u crkvenom dvorištu, ulaz s Glavičke ulice, od 9 do 19 sati.

BOžIćNO-NOVOGODIšNJI PROGRAM

U okviru Božićno novogodišnjeg programa, kojeg je pripremio Grad Sinj, splitsko kazalište Licem u lice u srijedu, 10. prosinca, će u dječjem vrtići Maslačak izvesti predstavu za djecu "Nitko ne bi trebao biti sam u tihoj noći". Ista predstava bit će prikazana u sinjskom kinu za djecu sinjskih osnovnih škola 16. i 17. prosinca.

SPORT

2. Hrvatska rukometna liga Cetinka-Kamičak 31:27.

A-1 košarkaška liga: Borik Puntamika-Alkar 82:63.