Subota, 8.12.2007.

OBAVIJEST




Grad Sinj i ove će godine dijeliti božićne pakete pomoći i to korisnicima pomoći za uzdržavanje Centra za socijalni rad, umirovljenicima s mirovinom do 1.500,00 kuna, članovima Kluba liječenih alkoholičara i Udruge tjelesnih invalida Grada Sinja. Podjela će se vršiti preko Gradskog društva Crvenog križa Sinj, a počinje 15. prosinca podjelom paketa korisnicima socijalne pomoći. I ove godine Grad će dijeliti božićnice članovima obitelji poginulih branitelja Domovinskog rata.

OBAVIJEST

Udruga za prevenciju i pomoć u rješavanju problema ovisnosti «Novi Put», u okviri Božićno - novogodišnjeg programa pod pokroviteljstvom Grada Sinja i Zajednice športskih udruga grada Sinja organizirala je malonogometni turnir za učenike sinjskih škola. Turnir je organiziran u okviru programa «Sinj - grad zdrave mladeži», a održava se u Osnovnoj školi Ivana Lovrića.

AUKCIJA SLIKA

Udruga žena »Triljanke» i «Katarina Zrinska» iz Trilja, uz suglasnost Poglavarstva Grada Trilja, organiziraju aukciju slika, koja će biti popraćena vokalno - glezbenim koncertom. Na aukciji će se prodavati slike članova udruge Tilirium, a novac je namijenjen kupnji glazbenih instrumenata za potrebe glazbene škole koja od ove godine djeluje u Trilju a pohađa je oko 50-tak učenika. Na aukcijskoj večeri koja će se održavati danas od 19 sati u triljskom kinu svoju novu knjigu «Hrvatica» predstaviti će i Ante Nadomir Tadić šutra.

BLAGDAN SVETOG NIKOLE

U nedjelju će se u Bajagiću održati vanjska proslava blagdana svetoga Nikole, zaštitnika župe Bajagić - Obrovac. U 10,30 sati počet će procesija s kipom Svetog Nikole, kojeg će nositi četiri ovogodišnja krizmanika. Svečanu misu predvodit će gvardijan Svetišta Gospe Sinjske fra Božo Vuleta, a nakon mise održat će se predstava za djecu «Nebeski radio».
Sutra u 15,00 sati bit će prigodna sveta ispovijed nakon koje će svetu misu predvoditi župnik fra Luka Banić.

KINO DANAS

U sinjskom kinu večeras se u 18,00 i u 19,30 sati prikazuje komedija za mlade «šminkerice». Priča je to o četiri najbolje prijateljice koje imaju potpuno različite karaktere, interese, talente i stilove odijevanja, ali uvijek podupiru i poštuju jedna drugu. No, čim prvoga dana stupe u novu školu, suočavaju se s pravom džunglom u kojoj si ili popularan ili si nitko i ništa..

SPORT

Ovoga vikenda igraju se susreti posljednjeg kola ovoga dijela rukometne sezone. U 13,30 sati u Splitu igraju Hrvatski dragovoljac i Cetinka, a u nedjelju u 16 sati Split 2 i Kamičak.

Košarkaši Alkara u Zagrebu u 18,00 sati igraju protiv Dubrave posljednji susret ovoga dijela A-1 košarkaške lige.
Posljednju utakmicu jesenskog dijela sezone A-2 lige u nedjelju igra triljska Cetina u svojoj dvorani u 18 sati protiv Kaštela.

Odbojkašice Sinja u nedjelju u Zadru igraju posljednji susret ovoga dijela druge odbojkaške lige. S ekipom Arbanasi sastaju se u 15 sati.