Petak, 8.12.2006.

PREZENTACIJA PROJEKTA VLADE RH U OTOKU

U Otoku je danas održana prezentacija Vladinog projekta socijalno - gospodarskog razvitka za gradove i općine na području od posebne državne skrbi. Prezentaciju provode stručnjaci za socijalno uključivanje Odjela za integrirani razvoj Ministarstva mora, turizma, prometa i veza, a organizator je županija splitsko - dalmatinska.
Na predavanje su pozvani predstavnici Vrlike, Otoka, Hrvaca, Ciste i Prološca, te ravnatelji škola, vrtića, vladinih i nevladinih organizacija koje djeluju u tim mjestima.

ODGOđENA "BOžIćNA UTRKA"

Zbog lošeg vremena odgođena je Božićna utrka ulicama Sinja učenika sinjskih osnovnih i srednjih škola koja se trebala održati poslijepodne u organizaciji Udruge za prevenciju i pomoć u rješavanju problema ovisnosti Novi put Sinj. Iz Udruge smo saznali da će se utrka pod sloganom «Sinj - grad zdrave mladeži» najvjerojatnije održati u sljedeći četvrtak.

PREDAVANJE U TRILJSKOM KINU

Kulturno društvo Trilj organiziralo je predavanje na temu « Zlouporaba droga i njihove štetne posljedice». Predavanje će, ispred Vladina ureda za suzbijanje zlouporabe opojnih droga, održati Bernardica Juretić. Pozivaju se mladi, roditelji i djeca da dođu na predavanje kako bi se što bolje upoznali s problemima koje donosi konzumacija opojnih droga. Predavanje će se održati u triljskom kinu večeras s početkom u 18,00 sati.

HUMANITARNA AKCIJA

U nedjelju će se otvoriti Božićni humanitarni sajam - za humanitarno djelovanje Caritasa Gospe Sinjske, koji će trajati do 17. prosinca. Građani još danas i sutra mogu donijeti predmete za prodaju na sajmu. Podsjećamo da se akcija može podržati i izravnom uplatom novčanih sredstava na žiro - račun otvoren u Splitskoj banci, s naznakom «za humanitarni sajam».

KINO DANAS

članovi Pučkog kazališta Sinj večeras će u sinjskom kinu, s početkom u 20,00 sati, izvesti dvije jednočinke Antona Pavloviča čehova «Prosidba» i «Medvjed». U okviru proslave 50 godina postojanja, Pučko kazalište Sinj će 15. prosinca izvesti i predstavu «Dujo Manzan i Mate Manistra».

KRONIKA 92

PP SINJ, 07.12.2006.g. nakon prestanaka razloga za zadržavanje izvršena je kriminalistička obrada nad dvadesetšestogodišnjakom te je utvrđeno kako je navedeni bez ikakvog povoda, prethodnog dana, u alkoholiziranom stanju /1,15 g/kg/, tjelesno napao dvadesetčetvorogodišnju vlasnicu caffe bara i tridesetogodišnjaka. Navedeni su zadobili LTO što je konstatirano u DZ Sinj. Na odlasku je kamenom uništio staklo na ulaznim vratima. Uz KP po čl. 331/Nasilničko ponašanje/ KZ-a i KP po čl.33/ 99/Pokušaj nanošenja TTO/ i čl. 129/Prijetnja/ KZ-a priveden u IC žS u Splitu te je nakon saslušanja pušten na slobodu.

PP SINJ, četrdesetdevetogodišnjak je zadržan jer je dana 07.12.2006.g. u obiteljskoj kući u alkoholiziranom stanju (3,68 g/kg) verbalno, a potom i tjelesno napao suprugu u prisutnosti djece. Slijedi PP iz čl. 4 ZOZONUO.

PGP TRILJ, 07.12.2006.g. u večernjim satima, na graničnom prijelazu, prilikom izlaza iz RH, službenici PGP Trilj, su od dvadesetpetogodišnjaka, oduzeli 0,3 grama marihuane. Slijedi KP po čl. 173 KZ-a i PP po čl. 3 ZSZOD.

IZVOR: PU SD