Četvrtak, 8.11.2018.

Natali Šarić gostuje u ‘Petkom u 5’


Sutra, 9. listopada u 17 sati u Gradskoj knjižnici Sinj nastavlja se program ‘Petkom u 5’, kojeg je organizirala udruga Sinjski ferali, u okviru obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige.
Ovoga puta u ‘Petkom u 5’ gostuje Natali Šarić. Natali je rođena u Sinju, a školovala se u Splitu, Sarajevu i Beogradu. Stvara u Hrvatskoj i u regiji. Trinaest godina radila je u osnovnim školama u Beogradu kao profesor razredne nastave, a posljednjih godina radi u Splitu kao edukator rehabilitator. Piše udžbenike za mlađi uzrast, priručnike, poeziju, kratku prozu i igrokaze za djecu. Radovi su joj zastupljeni na mrežnim stranicama, u književnim i školskim časopisima, magazinima i zbornicima, a pjesme i ilustracije u čitankama, početnicama i udžbenicima u Hrvatskoj i u inozemstvu.
Dodajmo kako program obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige u Sinju završava 16. studenog, kada će gostovati spisateljica Danijela Volarević Rančić.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Brnaze: Počinje program Tavelićeva 2018.


Zajednica sv. Nikole Tavelića u Brnazama danas, 8. studenog 2018. godine, započinje s duhovnom pripravom za proslavu spomena sv. Nikole Tavelića, zašitnika mjesta i zajednice.
Prvoga dana vjernicima će biti predstavljen i dan na štovanje Tavelićev obnovljeni kip. Tijekom trodnevnice slavlja će započinjati u 16,30 sati, molitvom Tavelićeve krunice i litanija. Euharistijskim slavljima predsjedat će fra Lukica Vojković, don Josip Bečić i fra Petar Gulić.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR