Utorak, 8.11.2016.

Sinj, centar grada, prodaje se 2. kat i potkrovlje kuće te manja samostojeća kuća

Sinj, centar grada, prodaje se 2. kat i potkrovlje kuće te manja samostojeća kuća. Peterosoban stan se nalazi na 2. katu kuće i površine je 136 m2, potkrovlje je renovirano i površine je cca. 80 m2 i ima izlaz na terasu površine 50 m2.
Opširnije...

Novi ‘Libar’ u programu Hit radija


Danas, 8. studenog u programu Hit radija s početkom u 13 sati na rasporedu je još jedno izdanje emisije ‘Libar’.
Novi ‘Libar’ donosi reportažu s predstavljanja knjige ‘Umijeće življenja’, autora Marka Ivana Rupnika. U rubrici ‘Stara knjiga’ istaknuti sinjski franjevac fra Gabrijel Hrvatin Jurišić predstavit će dio zapisa zapovjednika obrane Sinja Zorzija Balbija, iz knjige ‘Opsada Sinja 1715.’ Slušatelji novog ‘Libra’ imat će priliku čuti nekoliko pjesama autora prof. Ante Markovića, dok će u studiju gostovati ravnateljica Gradske knjižnice Sinj Mladenka Macan.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Dinko Botica najbolji u preciznom izbijanju

U boćarskoj dvorani u Sinju održano je prvenstvo Boćarskog centra Sinj u disciplini precizno izbijanje.
Nastupilo je 12 natjecatelja iz 5 cetinskih klubova. Prvo mjesto osvojio je Dinko Botica član BK ‘Otok’ ispred Dragana Kojića iz BK ‘Bitelić’ i Nenada Musulina iz BK ‘Mačkula’.
Botica je ovom pobjedom izborio i plasman na prvenstvo županije u Splitu, koje će se održati 13. studenog u boćarskoj dvorani ‘Veli Varoš’.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Ruda: Počinju trodnevnice sv. Martinu


U petak, 11. studenog, vjernici će proslaviti blagdan sv. Martina biskupa, koji se u našem kraju posebno slavi u Rudi.
U čast zaštitnika mjesta i 1700. godišnjice rođenja sv. Martina upriličit će se trodnevnica koja će početi u 17 sati. Današnju trodnevnicu predvodit će fra Lukica Vojković, župni vikar Župe Gospe Sinjske. Misu trodnevnicu sutra će predvoditi župnik Župe Gospe Žalosne u Hrvacama fra Neven Pavlinušić, a u četvrtak, 10. studenog, misno slavlje predvodi don Ivan Urlić, student na muzičkoj akademiji u Zagrebu. Iza mise održat će se koncert na orguljama i upriličit će se blagoslov istih.
Na samu svetkovinu sv. Martina u petak, 11.studenog, svečanu svetu misu s procesijom od 10 sati predvodit će i propovijedati mons. Miroslav Vidović, generalni vikar Splitsko-makarske nadbiskupije. Svečano misno slavlje i blagoslov djece i mladih bit će poslijepodne od 15 sati. U pripremi ovogodišnjeg slavlja dio mještana sa svojim župnikom don Marinom Matijacom bio je u posjetu rodnom mjestu sv. Martina (Sambotel, Mađarska).
Inače, Župa sv. Martina – Ruda ustanovljena je 1791. godine i jedina je u Cetinskoj krajini posvećena sv. Martinu biskupu.
IZVOR: WWW.FERATA.HR