Četvrtak, 8.11.2012.

Sinj: Sutra tribina o Domovinskom ratu

Dana 09.11.2012.godine u 11,00 sati u gradskom kinu održat će se tribina 'Domovinski rat na području Sinja i Cetinske krajine'. Ovaj program odobren je od Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, a provodi ga Zajednica Udruga roditelja poginulih branitelja RH, svake godine u drugom gradu.
Izuzetno smo počašćeni što se ova tribina ove godine održava u našem gradu uoči obilježavanja 20. obljetnice akcije 'Peruća'. Tribini će nazočiti 45 Udruga roditelja poginulih HB-a iz čitave RH , a prikazat će se film 'Istinom do pobjede', autora Petra Malbaše. Prije same tribine predsjednici 45 Udruga roditelja poginulih HB-a položit će vijenac i zapaliti svijeće na Spomen obilježju ispred gradske Uprave, a zatim posjetiti i Spomen sobu na Trgu dr. Franje Tuđmana.
U našem gradu boravit će od 08. - 11. studenoga 2012.g. U sklopu programa obići će i Peruću, položiti vijenac na spomen obilježje, posjetiti Alkarske dvore, crkvu Čudotvorne Gospe Sinjske te održati sjednicu Središnjeg odbora Zajednice Udruga roditelja poginulih HB-a RH.
Koristimo priliku da pozovemo sve građane da nam se pridruže na tribini 09.11. 2012.g. (petak) u 11, 00 sati u gradskom kinu. Ulaz je slobodan!

Izvor: Udruga roditelja i udovica poginulih branitelja Sinja i Cetinskog kraja

Sinj: Javna tribina "Uvođenje zdravstvenog odgoja u naše škole"

Udruga Cjelovit život, Udruga 4+ i udruga GROZD organiziraju javnu tribinu "Uvođenje zdravstvenog odgoja u naše škole" u petak, 9. studenoga 2012. u 17 sati u Dvorani Posljednje večere u Franjevačkom samostanu u Sinju.
Predavač je prof. Ladislav Ilčić, udruga Glas roditelja za djecu (GROZD).
Tribina je otvorena svima, a osobito preporučena svim vjeroučiteljima, učiteljima, nastavnicima i profesorima u osnovnim i srednjim školama.
Ovo je važno pitanje i za hrvatsku djecu, i za hrvatske roditelje, i za hrvatske škole - stoga se radujemo Vašem dolasku.

Predstavljanje S.K.U.P.-a i S.U.K.-a

U prostoru Info zone u Splitu danas će se održati predstavljanje sinjskih udruga S.K.U.P. I S.U.K. Predstavljanje će se održati s početkom u 18 sati i 30 minuta.
Predstavnici udruga Dragana Modrić, Mate Maleš i Stipe Marasović održat će izlaganje o dosadašnjim uspješnim projektima kao što su S.A.R.S. festivali, književne večeri i performansi, a svoj rad predstavit će i filmom 'Sinj i zašto ga volimo'.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Otvorena izložba u TriljuKako je bilo i najavljeno, jučer u 10 sati u Trilju (prostorije gradske vjećnice) je otvorena izložba humanitarno-edukativnog karaktera pod nazivom 'Oružje i znakovlje Domovinskog rata'. Izložbu je otvorio gradonačelnik Grada Trilja gospodin Ivan Šipić uz nazočnost djelatnika MUP-a, predsjednika HVIDR-e Grada Trilja gospodina Odrljina, predstavnika OŠ 'Trilj' sa učenicima, predstavnika braniteljskih udruga našeg kraja te organizatora izložbe u Trilju BZ Patriot, koju je predstavljao gospodin Mario Vujević-Vegi, i voditelj izložbe Dušan Roguljić-Zemo. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sajam pčelara 'Dalmatina'

Savez pčelarskih udruga Splitsko-dalmatinske županije organizira 3. međunarodni pčelarski sajam Dalmatina, čiji je predsjednik Ivan Mravak iz Gale. Sajam će se održati 9., 10. i 11. studenoga u hotelu Zagreb, u Duilovu u Splitu. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR